Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Norisināsies forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija

Rīgā, Mežaparka lielās estrādes Kokaru zālē, 9. un 10. oktobrī norisināsies radošo nozaru forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija. Atzīmējot pasākuma piekto gadadienu, foruma centrālā tēma ir Mūsdienu kultūras un tehnoloģiju sinerģija – kā neapmaldīties ceļā uz labu rezultātu, informēja foruma rīkotāji.

"Forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija ir ikgadējs radošo industriju pasākums ar mērķi veidot atvērtu telpu, kur nozares pārstāvji var brīvi dalīties viedokļos un idejās. Tā misija ir veicināt domu apmaiņu radošo industrijas pārstāvju vidū, tādējādi sekmējot nozares profesionalitāti un veidojot vienotu virzienu nozares tālākiem mērķiem un attīstībai. Foruma idejas autori un organizatori ir pašmāju gaismu dizaina un skatuves tehnoloģiju izstrādātāji un ražotāji, Kompānija NA," vēsta rīkotāji.

Šogad forums norisināsies divās daļās – 9. un 10. oktobrī. Pasākuma pirmo dienu atklās īpašais viesis no Losandželosas – skatuves, gaismu un konceptuālais dizaineris Tobiass Rīlanders (Tobias Rylander). Tobiass ir strādājis ar tādiem pasaulslaveniem māksliniekiem kā The XX, Lykke Li, Fever Ray, Mark Ronson, FKA Twigs, Of Monster and Men un The 1975, radot mūziķu skatuves gaismas dizainu. Tāpat viņš ir gatavojis gaismas dizainu šobrīd notiekošajai dziedātājas Beyonce koncerttūrei Rennaisance Tour, kā arī bijis viens no gaismas dizaina autoriem 2023. gada Eirovīzijas uzvarētājas Loreen priekšnesumam - dziesmai Tattoo. Ne mazāk būtisks ir fakts, ka savā darbā zviedru mākslinieks izmanto arī Latvijas inženieru radītas gaismas tehnoloģijas. Mākslinieks dalīsies savā pieredzē darbā ar dažādiem pasaules līmeņa projektiem un video izmantošanu gaismošanā.

Papildus tam pasākuma pirmās dienas turpinājumā gaidāmas divas paneļdiskusijas:

Diskusijas Perpetuum Mobile: tradīcijas vai tehnoloģijas? centrā ir XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kas motivē līdzdarboties kultūras mantojuma saglabāšanā un tradīciju pārmantošanā, vienlaicīgi gūstot arī emocionālu un estētisku pieredzi. Šis notikums industrijā ir atstājis vairākus atvērtus jautājumus, tostarp - kā apvienot tradīcijas ar inovatīvām tehnoloģijām, vienlaikus nezaudējot tradicionālās vērtības un izaicinot mūsdienu cilvēka uztveri, lai radītu nākamo paaudžu skatījumu? Saruna par svētku organizatorisko, māksliniecisko, saturisko kvalitāti, kā arī par to ilgtspēju nākotnē.

Diskusijā piedalās: Dziesmu un deju svētku virsdiriģente Aira Birziņa, deju virsvadītājs Jānis Purviņš, režisors Juris Jonelis, arhitekts un scenogrāfs Austris Mailītis, producente Diāna Čivle. Diskusijas moderators: Ojārs Rubenis.

Savukārt otrajā diskusijā Quo vadis - iz'Dzīves 'FIZIKA Mākslīgais intelekts. Izglītība. Radošums. Algoritms. mēģinās noskaidrot, kā industrija risina izaicinājumus, ko līdzi nes tehnoloģiju attīstība un mainīgās sabiedrības vajadzības? Vai mēs spējam iet līdzās tehnoloģiju attīstībai un “nepazust tulkojumā”? Kādu lomu šajā procesā spēlē radošā matemātika, mākslīgais intelekts un kolektīvā prāta programmēšana? Vispusīgas sarunas par eksakto zinātņu pielietojumu radošajās industrijās.

Diskusijā piedalās: Rīgas Tehniskās universitātes rektors Tālis Juhna, uzņēmējs Normunds Bergs, scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs, Latvijas Kultūras akadēmijas docētāja Elizabete Palasiosa, Dizaina studijas H2E vadošā dizainere Ingūna Elere. Diskusijas moderators: Ģirts Ozoliņš.

Turpretī foruma otrā diena tiks atvēlēta vairākām tehniskām meistarklasēm: Krāsu psiholoģija caur skatītāju uztveres prizmu, Kreatīvā gaismu animācija un gaismu iekārtu efekti, Live video mixing un Tīklu sistēmu optimizācija un konfigurēšana, ko vadīs dažādi nozares eksperti un pasaules vadošo tehnoloģiju zīmolu pārstāvji. Tāpat pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Latvijas un starptautisko tehnoloģiju uzņēmumu ekspozīciju, iepazīties ar to jaunāko produkciju un konsultēties ar nozares vadošo uzņēmumu pārstāvjiem. Ekspozīcijā tiks pārstāvēti tādi zīmoli kā Electronic Theater Controls, Ayrton, Diguise, Kompānija NA, Erica Synths, GameChanger Audio, Catchbox un Hackmotion.

Forums Kultūra. Industrija. Tehnoloģija norisināsies 9. un 10. oktobrī Mežaparka lielās estrādes “Kokaru zālē”. Dalība forumā, tam iepriekš reģistrējoties, ir bez maksas. Reģistrācija, kā arī pilna pasākuma programma pieejama mājaslapā https://na.lv/kit-2023/#programma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja