Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Novembra beigās jau septīto reizi norisināsies pasaules diktāts latviešu valodā

Patriotu mēneša noskaņās sestdien, 27. novembrī, plkst. 12.15 vienlaikus Latvijā un citviet pasaulē tiešsaistē jau septīto reizi norisināsies pasaules diktāts latviešu valodā, informēja rīkotāji.

Tekstu, ko Gaismas pilī diktēs Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers, īpaši šim nolūkam radījis dzejnieks, tulkotājs un Latvijas Rakstnieku savienības prozas un dzejas konsultants Aivars Eipurs.

Šogad diktāts tiks translēts ne tikvien tīmekļvietnē raksti.org un Latvijas Radio 1 raidījumā Kultūras Rondo, bet arī Latvijas Televīzijā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, tādējādi sniedzot iespēju plašākai auditorijai novērtēt savas zināšanas latviešu valodas pareizrakstībā.

Lai arī atzīmes netiks liktas, būs norādītas ortogrāfijas un interpunkcijas kļūdas un to skaits. Interesenti, kuri diktātu rakstīs tiešsaistē, kļūdu labojumu savā e-pastā saņems aptuveni mēnesi pēc pasākuma norises, bet tie dalībnieki, kuri diktēto tekstu pierakstīs ar pildspalvu, savu veikumu varēs salīdzināt ar oriģināltekstu, kas drīz pēc pasākuma norises tiks atkārtoti pārraidīts Latvijas Televīzijā un publicēts tīmekļvietnē raksti.org.

Visi tiešsaistes dalībnieki kopā ar izlaboto diktātu saņems arī virtuālu apliecinājumu par piedalīšanos, savukārt labāko rezultātu ieguvēji tiks apbalvoti ar vērtīgām grāmatām no izdevniecības Jānis Roze un Zvaigzne ABC.

Ap 300 vārdu garā diktāta ar virsrakstu Mazsālīto gurķu blūzs atbilstību latviešu valodas normām pārbaudīja un apstiprināja Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Andra Kalnača un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniece Baiba Saulīte.

Iniciatīvu atbalsta Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1, sabiedrisko mediju portāls LSM.lv, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Neredzīgo bibliotēka, Bauskas kultūras centrs, Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle, Jelgavas pilsētas dome, Jēkabpils Agrobiznesa koledža, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāle, Liepājas pilsētas dome, Rīgas 40. vidusskola, Rīgas 64. vidusskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Smiltenes novada Kultūras centrs, Valmieras pilsētas pašvaldība, Ventspils Augstskola, izdevniecība Jānis Roze, grāmatnīca Zvaigzne ABC, BeKind, Antalis, Europrint, F64, Cube, Nano un Untitled.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja