Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nozares pārstāvji iebilst pret Kūtra kandidatūru kultūras ministra amatam, aicinot nekavējoties izvirzīt citu

Nozares pārstāvji atklātā vēstulē Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un Ministru prezidenta amata kandidātei Evikai Siliņai (JV) nekavējoties virzīt citu kandidātu kultūras ministra amatam, nevis kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju un partijas No sirds Latvijai pārstāvi Gunāru Kūtri (ZZS).

Gan publiskajā telpā, gan kuluāros iezīmējušies vairāki iespējamie kandidāti uz Saeimas priekšsēdētāja un ministru amatiem līdz ar valdošās koalīcijas potenciālo nomaiņu.

Atbildību par kultūras ministra amatu varētu vēlēties saņemt Zaļo un zemnieku savienība, tomēr patlaban vēl neesot droši zināms, kuras partijas pārraudzībā nonāktu minētais postenis.

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstīja, ka Kūtris, kurš minēts arī kā Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāts, ieņemtu kultūras ministra amatu.

Kultūras nozares pārstāvji uzsver, ka kultūras ministram būtu jābūt otram valsts vadītājam, garīgās attīstības virziena sekmētājam, balstoties uz Satversmi un respektējot šī brīža Krievijas karu Ukrainā un draudu eiropeiskajām vērtībām.

"Šobrīd esam pamodušies absurda drāmā. Par kultūras ministru virza Gunāru Kūtri - cilvēku ar situatīvu morāli un plankumainu reputāciju, Valsts kontroles "ekspertu"," atklātā vēstulē pauž nozares pārstāvji.

Viņi atzīmē, ka Kūtra kandidatūra kultūras ministra amatam ne tikai pierāda, ka ar tiem, kuri strādā kultūras jomā, nerēķinās, bet arī, ka tiek darīts viss iespējamais, lai turpinātu graut Latvijas, latviešu nācijas pamatus.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas valstij ir jāgarantē latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšana un attīstība cauri gadsimtiem, jānodrošina Latvijas tautas un ikviena brīvība, jāsekmē labklājība.

"Mūsu tiesības ir par to cīnīties. Ja šis absurds, kuriozs un ļaunprātība ir maksa par Prezidenta ievēlēšanu, mēs neesam gatavi tādu samaksāt uz kultūras attīstības rēķina," akcentē nozares pārstāvji, aicinot nekavējoties virzīt citu kultūras ministra amata kandidātu un ievērot Satversmi, kā arī "Jaunās vienotības" priekšvēlēšanu solījumos paustos darbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja