Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pasniegti apbalvojumi Laiks Ziedonim

Imanta Ziedoņa fonds Viegli dzejnieka dzimšanas dienas vakarā cildināšanas ceremonijā pasniedzis apbalvojumu Laiks Ziedonim, piecās nominācijās godinot laureātus, kas iedvesmojuši Latviju kļūt labākai, novēroja aģentūra LETA.

Par laureātiem kļuva jaunais zinātnieks Vjačeslavs Kaščejevs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktors Andris Vilks, skolotāja Ilga Ivanova, kalējs Jānis Nīmanis, kā arī Slišānu saime.

Kaščejevs sumināts nominācijā Zinātne Taureņu uzbrukums, kurā apbalvo par sasniegumiem kādā akadēmiskā nozarē, kurā Latvijā tiek piešķirts doktora grāds.                 

Vilks atzīts par labāko nominācijā Dzīve literatūrā Bize, kurā apbalvo par izciliem sasniegumiem un personību, radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru.

Nominācijā Bērni un jaunieši Rabarbers par izciliem sasniegumiem darbā ar bērniem un jauniešiem sveikta skolotāja Ivanova no Zilupes.

Nīmanis gratulēts nominācijā Tautsaimniecība Zemi es mācos, kurā balvu piešķir par sasniegumiem un personību latviskā saimniekošanā, komercdarbībā, kas balstīta Latvijas tautas resursos un tradīcijās.

Savukārt nominācijā Novadpētniecība Kedas, kurā apbalvo par sasniegumiem un personību lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas utt.) izpētē, veicinot latviskumu un iesakņotību, sumināti dzejnieka, rakstnieka un novadpētnieka Ontona Slišāna bērni un mazmazbērni.

Svinīgo ceremoniju tiešraidē no Gaismas pils raidīja gan Latvijas Televīzija, gan Latvijas Radio.

Apbalvojuma Laiks Ziedonim mērķis ir ik gadu apbalvot personības, kas ar savu izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi, stāju iedvesmojušas labāku Latviju.

Apbalvojuma Laiks Ziedonim naudas balvu piešķir Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Imanta Ziedoņa fonds Viegli ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, un dzejnieks tam uzticējis Murjāņu mājas kā radoša centra tālāku izveidi, kas tika iesākta vēl viņa dzīves laikā.

Ziedonis bija viena no retajām Latvijas kultūras personībām, kura jau savas dzīves laikā tika iekļauta kultūras kanonā, tādējādi apliecinot viņa izcilo un paliekošo literāro devumu Latvijas kultūrai un latviešu tautai.

Dzejnieks mūžībā aizgāja 2013.gadā divus mēnešus pirms savas 80 gadu jubilejas 27.februārī. Atvadīties no Ziedoņa Rīgas Domā ieradās tūkstošiem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja