Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pikniks, lidmašīnas, ceļojoša zaļumballe. Rīgas svētkos – daudz izzinošu pastaigu, mobilu koncertu

"Šajā īpašajā laikā atšķirībā no citiem gadiem svētkos nebūs lielu, vērienīgu notikumu krastmalā un pilsētas centrālajos laukumos, izpaliks allaž kupli apmeklētais uguņošanas priekšnesums, bet tas noteikti nemazinās mūsu kopības sajūtu un piederību Rīgai, pilsētai, kurai vēlam skaistas 819. dzimšanas dienas svinības!" saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš, aicinot izbaudīt Rīgas svētkus, kas tiks atzīmēti no 14. līdz 16. augustam.

Rīgas svētki sola aizraujošas norises vairāk nekā 50 dažādās pilsētas vietās. Tiesa, tās apmeklējot, jāatceras par atbildīgu Covid-19 laika uzvedību – nedrūzmējieties, ievērojiet divu metru distanci no citiem cilvēkiem, bet, ja jūtaties nevesels vai jums ir jāievēro pašizolācija, palieciet mājās un vērojiet svinību aktivitātes Rīgas svētku Facebook kontā.

Šogad svētkos būs daudz izzinošu, relaksējošu, pārsteidzošu un muzikālu pastaigu pa Vecrīgu, pilsētas centru, jūgendstila Rīgu, Jauno Teiku un gar pilsētas kanālu. Atšķirībā no citiem gadiem svētku apmeklētāji varēs baudīt mobilos un akustiskos koncertus Rīgas centrā un apkaimēs – Sarkandaugavā, Juglā pie Velnezera, Imantā un Ķengaraga promenādē, Arkādijas parkā, Ziedoņdārzā un Ķīpsalas pludmalē. Jauno mūziķu priekšnesumus varēs klausīties Āgenskalna tirgū, Kalnciema kvartālā un Rīgas Doma kora skolas pagalmā. Dažādi koncerti notiks arī Mazjumpravas muižā, pie Māras dīķa, daudzdzīvokļu māju pagalmā Purvciemā u. c. Pa pilsētu pārvietosies Brīvdabas muzeja gadatirgus 50. sezonas ceļojošā zaļumballe, un mūzikai varēs ļauties arī Rīgas parkos, kultūras centros, baznīcās. Uz lielā ekrāna Doma laukumā būs redzamas koncertu videotranslācijas.

Uz īpašu ārtelpas programmu aicina Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, bet Spilves lidlaukā tiks atzīmēta aviācijas svētku simtgade salidojumā Riga Fly-in 2020. Mežaparka Lielajā estrādē notiks Lielais pikniks ar radošām, muzikālām aktivitātēm un dažādu valstu virtuves gastronomijas piedāvājumu. Daugavgrīvas cietoksnī – festivāla Komēta šīs vasaras noslēdzošais papildu pasākums Komētas dejas.

Īpaša svētku programma gan pieaugušajiem, gan bērniem sarūpēta Tērbatas vasaras ielā un Vidzemes tirgū. Ģimenes ar bērniem gaidītas arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Grīziņkalnā, Mazjumpravas muižā, Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā, arī Spīķeru kvartālā, kur notiks koncertizrādes, leļļu teātra dziesmu spēle, zinātniskā teātra eksperimenti un Zīmējumu teātra izrāde.

Sava vieta pilsētas svētkos atvēlēta arī sportiskām aktivitātēm lieliem un maziem, orientēšanās spēlēm un piedzīvojumiem, notiks Lāčplēšu kross, dambretes festivāls, Rīgas triatlons, sacensības Rīgas kauss burāšanā 2020 Daugavā u. c. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja