Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas Fotogrāfijas biennāle aicina uz radošajām darbnīcām bērniem

Rīgas Fotogrāfijas biennālē 2022 ģimenes un bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam aicināti piedalīties radošajās darbnīcās Ekrāns un bērns. To laikā kopā ar mākslinieci Līgu Spundi būs iespēja radīt savu kluso dabu. Darbnīcas norisināsies 7. un 28. maijā izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa, informēja biennāles pārstāve Amanda Boka.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2022 notikumus vienojošā tēma ir izolācija un tās dažādās izpausmes un ietekme. Darbnīcas notiks izstādes Ekrāna ēra III: Klusā daba papildinošās izglītības programmas ietvaros. Izstāde, kura apmeklētājiem būs atvērta līdz pat 12. jūnijam, aicina no jauna mācīties uztvert informāciju, ko mums mūsdienās sniedz attēls. Proti, jaunajā laikmetā – ekrāna ērā – tādas tradicionālās žanriskās izpausmes kā portrets, ainava un klusā daba ir pārvērtušies līdz nepazīšanai.

Fotogrāfijas nozīme un tās uztvere neapšaubāmi mainās tehnoloģiskā progresa iespaidā, un tā vienlaikus spēj izklaidēt, atvieglot darbu, kā arī veicināt informācijas un zināšanu ātru apgūšanu. Mūsdienās jau pavisam mazi bērni, sākumā intuitīvi, vēlāk apzināti, patērē plašu tehnoloģiju piedāvājuma klāstu – multfilmas, spēles un sociālos tīklus. Kopā ar mākslinieci Līgu Spundi darbnīcās Ekrāns un bērns bērniem un jauniešiem būs iespēja veidot savu ekrānu pasauli un tādējādi radīt mūsu laikmeta kluso dabu. 

Pasākumu programmā sevišķa uzmanība tiek pievērsta sabiedrības dažādībai, īpaši domājot par iekļaujošākas nākotnes sabiedrības veidošanu. Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2022 izglītības programmas pasākumu kuratore Agnese Zviedre skaidro: "Ar mākslas palīdzību ir iespējams gan pārvarēt sociālās stigmas, gan iedvesmot radošākas un iekļaujošākas nākotnes veidošanu. Darbnīcas ir domātas gan bērniem, gan vecākiem, lai rosinātu domāt par to, kādi mēs vēlamies būt un kādu mēs vēlamies redzēt nākotni mūsu bērniem. Daudzveidības pieņemšana var veidot pieejamāku un iekļaujošāku nākotnes kluso dabu gan ar, gan arī bez ekrāniem."

Sadarbībā ar uzņēmumu VReach darbnīcās Ekrāns un bērns būs iespēja izmēģināt virtuālās realitātes brilles, radot drošu, no kairinātājiem brīvu vidi, tādējādi veicinot iespēju ātrāk adaptēties jaunā telpā. 

Māksliniece Līga Spunde ir jau vadījusi vairākas darbnīcas bērniem un jauniešiem, un kopš 2017. gada ir pasniedzēja Jaņa Rozentāla mākslas skolā. Savos darbos viņa ar visdažādāko materiālu un mediju palīdzību rada plašu, bet reizē smalku un niansētu tematisku vēstījumu. Tajos lasāmas atsauces uz dažādiem laikiem un simboliem, Spundes jaunradītajam kontekstam kļūstot par personīgās pieredzes paplašinājumu, kas aizsniedzas līdz gluži vispārzināmām patiesībām. 

Ieejas maksa izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa un dalība radošajās darbnīcās Ekrāns un bērns 7. un 28. maijā no plkst. 12 līdz 16 – ar 50% atlaidi no noteiktās standarta ieejas cenas.

Ģimenes aicinātas ierasties sev ērtā laikā visas darbnīcu norises garumā. Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas. Darbnīcas būs piemērotas arī bērniem ar autiskā spektra traucējumiem. 

Vairāk informācijas: www.rpbiennial.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja