Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas un Liepājas ielās būs skatāma Latvijas Dizaina gada balvas 2021 nominantu un uzvarētāju darbu izstāde

Rīgas un Liepājas ielās no 13. septembra būs skatāma konkursa Latvijas Dizaina gada balva 2021 nominantu un uzvarētāju darbu izstāde. 14. septembrī notiks izstādes atklāšanai veltīts žūrijas un nominantu pasākums, kura laikā notiks arī diskusija ar atskatu uz paveikto un skatu nākotnē, informēja balvas rīkotāji.

Konkursa Latvijas Dizaina gada balva 2021 nominantu un laureātu darbu izstāde tiek rīkota sadarbībā ar vides dizaina kompāniju Clear Channel Latvia un būs skatāma Rīgas un Liepājas ielās uz vides reklāmas stendiem veselu nedēļu no 13. līdz 19. septembrim.

Šī gada 27.aprīlī no konkursam iesniegtajiem 150 darbiem starptautiskā žūrija nominēja 30 finālistus, kuri pretendēja uz balvām piecās kategorijās. Izstādē būs apskatāmi visi nominantu un konkursa uzvarētāju darbi.

Lielo balvu šogad ieguva grāmata ar paplašinātās realitātes elementiem Stories in Sounds (SIA NORD ID Riga). 

Produktu dizaina kategorijā tika izraudzīti trīs otro vietu ieguvēji. To vidū bija gaisa biofiltrs Elpo plantbots (uzņēmums Elpo), transformējamās trepītes bērniem HappyMoon (SIA Velo Machine, autors: Aleksejs Golovņovs) un mēnešreižu apakšveļa Thatday (autores: Kintija Anna Bērzkalne un Līga Rīga). Digitālā dizaina kategorijā pirmo vietu izpelnījās digitālā spēle Grunnd [Prologs], kuras autors ir Olafs Ošs. 

Pakalpojumu, politiku un stratēģiju dizaina kategorijā uzvarēja eksperiments Metropole 3.0 – SIA Tet pāreja uz hibrīddarba modeli, kura autori ir Ingrīda Rone, Madara Zelčāne, Jeļena Solovjova, Edmunds Medvedevs, Anda Mūrniece un Agnese Lazareva.

Savukārt Vides un interjera dizaina kategorijā par labāko tika nosaukts skulpturālais objekts no koka un tērauda Ghost Train (SIA Sudraba arhitektūra, autori: Reinis Liepiņš, Ilze Liepiņa, Mārtiņš Ostaņēvičs, Ainārs Plankājs, Ieva Landmane, Jurģis Prikulis un Arvis Sproģis). 

Tika pasniegtas arī trīs starptautiskās žūrijas speciālās balvas. Tās ieguva digitālā platforma personalizēto krūts vēža risku izzināšanai, profilakses veicināšanai un sabiedrības proaktīvai iesaistei pētniecības aktivitātēs Skrinings.lv (SIA Longenesis, autore: Linda Šeibe), psihiskās veselības izglītības komunikācijas kampaņa Viss ir Norm.a (Veselības ministrija/SIA Rozenbauma un māsas, koncepta un satura autores Marta Krivade un Una Rozenbauma, mākslinieks – Svens Neilands) un darbs Pinumu paviljons, kas veidots kā laikmetīga dizaina un tradicionālās amatniecības apvienojums (SIA DJA, autori: Didzis Jaunzems un Ksenia Sapega). 

LDGB 2021 žūrijā darbojas astoņi profesionāļi no sešām valstīm. Žūrijas priekšsēdētājs – Martins Fosleitners (Austrija), žūrijas locekļi: Anete Žukova (Latvija), Egle Opeikiene (Lietuva), Pjotrs Svjateks (Lielbritānija), Bars Davidoviči (Izraēla), Patriks Abatista (Itālija), Rikardo Kapuco (Itālija) un Pēteris Bajārs (Latvija).

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionāls dizaina nozares konkurss, kas tiek rīkots ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru  izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā.

Konkurss ir lielākais gada notikums Latvijas dizainā, kas ir atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, savukārt balva ir augstākais apbalvojums Latvijas dizaina nozarē. Konkursā var piedalīties gan organizācijas gan privātpersonas, kas izmanto dizainu kā inovācijas virzītāju un rada produktu vai pakalpojumu

Konkursu organizē lielākā dizaina nozares sabiedriskā organizācija Latvijā, biedrība Latvijas Dizaineru savienība. Konkurss notiek ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

Vairāk: www.dizainabalva.lv

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja