Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju bez maksas varēs apmeklēt arī bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni

Turpmāk Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā un tā filiālēs no apmeklējuma maksas tiks atbrīvoti arī bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni un to pavadošās personas, šodien lēma valdība.

Saskaņā ar šo lēmumu, līdzās jau esošajām sociālajām grupām, turpmāk muzeja un tā filiāles bez maksas varēs apmeklēt arī bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, dienas aprūpes centra, krīzes centra un internātskolas audzēkņi, kā arī bērni, kas ievietoti sociālās rehabilitācijas centrā. Bezmaksas apmeklējumi paredzēti arī tos pavadošajām personām.

Nolemts arī paplašināt izglītības iestāžu skolēnu un studentu iespējas muzeju un tā struktūrvienības apmeklēt bez maksas. Vairākus eksponātus bez maksas varēs apmeklēt augstskolu pilna laika vēstures, vizuālo un lietišķā un dizaina mākslas un fotogrāfijas studenti, kā arī muzeju darbinieku tālākizglītības kursu studenti. Tāpat tie pienāksies arī profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem un augstskolu pilna laika studentiem, kas apgūst vai studē jūrniecību.

Uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību 3+ Ģimenes karte un personu apliecinošu dokumentu vai daudzbērnu ģimenes statusu apliecinošus dokumentus, muzeju un tā filiāles bez maksas varēs apmeklēt daudzbērnu ģimenes.

Arī politiski represētajām personām un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas atspoguļo norises muzejā, turpmāk pienāksies bezmaksas apmeklējumi.

Lai paplašinātu muzeja pieejamību, muzeja veidotos pasākumos, piemēram, ģimeņu dienās un senioru dienās, biļešu cenai tiks pielāgota 50% atlaide.

Līdzās visam iepriekš minētajam, jaunais muzeja cenrādis paredz samazinātu maksu arī par tematiskajām ekskursijām muzeja struktūrvienībā Latvijas Fotogrāfijas muzejs un unikālu muzeja priekšmetu izmantošanu publikācijām, televīzijā, kino un citur, izņemot raidījumus un publikācijas tiešas muzeja popularizēšanas nolūkā. Tāpat samaksa būs zemāka par unikālu muzeja priekšmetu izmantošanu reklāmā un citos ar muzeja pamatdarbību nesaistītos komercpasākumos.

Turpmāk būs samazināta cena arī par muzeja telpu un teritorijas iznomāšanu Ainažu jūrskolas muzejā un Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, iepriekš izmaiņas muzeja publisko maksas pakalpojumu cenrādī tika veiktas 2010. gadā. Septiņu gadu laikā ir radīti jauni un pilnveidoti esošie muzeja sniegtie pakalpojumi, līdz ar ko mainījušās muzeja tiešās un netiešās izmaksas, kas veido publisko maksas pakalpojumu izcenojumus.

Būtiski paplašināts muzeja piedāvājums un uzlabota piedāvājuma kvalitāte – izveidotas jaunas muzeja ekspozīcijas, veikta nozīmīga ekspozīciju satura pilnveidošana un papildināšana muzeja struktūrvienībās Latvijas Fotogrāfijas muzejs un Ainažu jūrskolas muzejs. Nozīmīgi resursi ieguldīti arī ekspozīciju informatīvajā pilnveidošanā, nodrošinot pieejamību svešvalodās, līdz ar ko šajos muzejos noteiktas jaunas ieejas biļešu cenas, teica Kokale.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja