Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rundāles pilī atzīmēs Dārza svētku desmitgadi

Pašā vasaras karstumā un skaistākajā rožu ziedēšanas laikā – 2. jūlijā – Rundāles pilī notiks desmitie Dārza svētki. Katru gadu tie aktualizē kādu Rundāles pils dārzam nozīmīgu tēmu.

Pirmajos svētkos 2007. gadā tika godināti talcinieki, izsakot pateicību visiem, kas palīdzējuši kopt un veidot dārzu. Turpmākie Dārza svētki bija veltīti strūklakas atklāšanai, tulpēm un citām sīpolpuķēm, rozēm, kokaugu kolekcijām, dažādiem ziediem, vēsturiskajām oranžērijām, vēsturiskajiem parteriem un rožu dārza desmitgadei. Šā gada jubilejas uzvedums Dārza svētku desmit mirkļi ļaus kopīgi atskatīties uz paveikto un piedzīvoto, lai labāk novērtētu šķietami nemanāmo ikdienas darbu, kas vajadzīgs dārza pastāvēšanai un attīstībai.

Šogad uzmanības centrā būs Zaļā teātra atklāšana pēc rekonstrukcijas, kuras laikā veikta amfiteātra atbalsta sienas pārbūve, atjaunota skatuves nogāze, uzcelti un nokrāsoti divi paviljoni, ieklāts paklājzāliens. Ir paveikts viss nepieciešamais, lai te atkal varētu notikt izrādes un koncerti. Rundāles pils Zaļais teātris ir viens no nedaudzajiem šāda veida vēsturiskajiem teātriem Eiropā, turklāt izceļas ar labu akustiku. Svinīgo atklāšanu bagātinās uzvedums Pasaka par zilo rozi.

Dārza svētku programma:

Plkst. 12.30 – bērnu programma kopā ar Čučumuižas rūķiem;
plkst. 14.00 – uzvedums Dārza svētku desmit mirkļi;
plkst. 16.00 – Zaļā teātra atklāšana;
plkst. 17.30 – grupas Autobuss debesīs koncerts – svētku noslēgums.

Visas dienas garumā: iespēja iejusties rokoko laikmetā, vērojot vēsturisko rekonstrukciju Galantas izklaides dārzā 18. gadsimta gaisotnē; dārza tehnikas paraugdemonstrējumi; izjādes ar zirgiem un vizināšanās ponija pajūgā; aktivitātes kopā ar ielu vingrotāju šova komandu Street Warriors – dažādi konkursi, iespēja apgūt vienkāršus trikus un kopā nofotografēties; orientēšanās spēle Iepazīsti Rundāles pils parku, kurā veiksmi varēs izmēģināt katrs svētku apmeklētājs; radošās darbnīcas un tirdziņš.

Ieejas maksa: pieaugušajiem, studentiem, pensionāriem 4 eiro, skolēniem 2 eiro.

Savukārt līdz 3. jūlijam Rundāles pils pirmā stāva vestibilā būs iespējams aplūkot lielziedu puķuzirņu izstādi, ko piedāvā Kristīne Rikmane un Vilnis Skudra no Mežotnes pagasta – puķuzirņu audzētāji ar divdesmit gadu ilgu pieredzi. Apmeklētājus iepriecinās ap divdesmit šo grezno ziedu šķirņu, starp tām arī Cream creker, Silvia simonetti, Florencecourt, Anniversary, Ruby anniversary, Amber, Temptation, Aija, Erna un citas. 

Ieeja izstādē – bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja