Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākas pasākumu pieteikšana sarunu festivālam Lampa

No 4. janvāra līdz 8. februārim ikviens ir aicināts pieteikt savu pasākumu devītajam Sarunu festivālam LAMPA. Šovasar festivāls norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsīs, kur, vienuviet pulcējot visdažādākos sarunu biedrus un daudzveidīgus sarunu formātus, meklēsim atbildes uz sev un visai sabiedrībai būtiskiem jautājumiem, informēja Egita Prāma festivāla programmas kuratore.

Arī šogad Lampa aicina idejām bagātos prātus – organizācijas un indivīdus – kļūt par festivāla programmas veidotājiem. Pasākuma tēmu, formātu un dalībnieku izvēlē ierobežojumu nav, un ikviens var pieteikt savu pasākumu vienas vai pusotras stundas garumā vai pat veselu divu dienu pasākumu programmu. Visi pieteikumi piedalās konkursā, taču festivāla pasākumu skaits ir ierobežots, tāpēc, plānojot pasākumu pieteikšanu, festivāla organizatoru komanda īpaši aicina sadarboties – apdomāt iespējas pasākumu rīkot kopā ar vēl kādu organizāciju.

"Spēja sadarboties nereti ir iztrūkstošais elements izcilu ideju īstenošanai, tas vienmēr ir bijis mūsu virzienrādītājs, gan domājot par festivāla norisi, gan par dzīvi ārpus tā. Šogad sadarbošanos vēlos uzsvērt jo īpaši – konkurss ar katru gadu kļūst arvien lielāks. Radošu, vērtīgu un jēgpilnu ideju pasākumiem ir vairāk nekā vietu Lampā, tāpēc, piesakot pasākumu, aicinu pieteicējus sadarboties arī ar citām organizācijām, aktīvistiem. Tā ir lieliska iespēja paplašināt savu redzējumu un auditoriju. Esam atvērti! Ar nepacietību gaidām pasākumu pieteikumus, lai kopā radītu bagātīgu un daudzveidīgu festivāla programmu," stāsta festivāla programmas kuratore Egita Prāma. Viņa arī norāda, ka 11. janvārī plkst. 16.00 visi interesenti, kas apsver iespēju pieteikt pasākumus, ir aicināti uz bezmaksas tiešsaistes semināru par pasākumu rīkošanu sarunu festivāla Lampa Facebook lapā.

Ir trīs iespējas, kā kļūt par Lampas pasākuma rīkotāju. Tāpat kā iepriekš, ir iespējams organizēt divu dienu pasākumu programmu vai vienu pasākumu uz Lampas nodrošinātajām skatuvēm. Šā gada jaunums ir iespēja organizēt aktivitāti divu dienu garumā.

Festivāla apmeklējums ir bez maksas, un tā izmaksas pamatā tiek segtas no grantiem, ziedojumiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Līdzmaksājuma apmērs ir atkarīgs no izvēlētās skatuves un norises laika, taču ikvienam ir iespēja pieteikties arī bezmaksas dalībai.

Fonds atvērtai sabiedrībai Dots piedāvā ierobežotu skaitu vietu bezmaksas dalībai indivīdiem, biedrībām, nodibinājumiem un sociālajiem uzņēmumiem.

British Council pārstāvniecība Latvijā Reģionu skatuvē piedāvā bezmaksas dalību organizācijām un iedzīvotājiem, kuru pamata darbības vai dzīves vieta ir ārpus Rīgas un kuru pasākumu tēma pievēršas vietējām kopienām būtiskām norisēm un jautājumiem Latvijas reģionos.

Swedbank piedāvā bezmaksas dalību pieteikt Ilgtspējas skatuvē indivīdiem un organizācijām, kuru pasākumi ir saistīti ar vides un klimata, kā arī sociālo ilgtspēju un labas pārvaldības principiem.

Vairāk informācijas par pasākumu pieteikšanas kārtību un festivāla norisi  https://festivalslampa.lv/lv/daliba

Sarunu festivāls Lampa ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido fonds atvērtai sabiedrībai Dots, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra Deep White, reklāmas aģentūra Armadillo un British Council pārstāvniecība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja