Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākusies pretendentu pieteikšanās balvai Boņuks 2023

Latgales vēstniecība Gors izsludina pretendentu pieteikšanos Latgaliešu kultūras gada balvai Boņuks 2023. Pretendentu pieteikšana iespējama līdz 12. janvārim.

Māla statuetes par paveikto 2023. gadā saņems latgaliskās kultūras aktivitātes, notikumi, procesi un personības. Boņuks vēl arvien ir vienīgā balva, kura jau sešpadsmito reizi turpina īpaši izcelt un godināt sasniegumus un padarīto latgaliskās kultūras dzīvē. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2. martā klātienē Latgales vēstniecībā Gors un tiešraidē LTV1.

Latgaliešu kultūras gada balva tiek rīkota ar nolūku apkopot labākos pagājušā gada veikumus un pasākumus, godināt aktīvākos Latgales kultūras pārstāvjus, popularizētājus, veicinot turpmāku jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību. Pretendentus balvai arī šoreiz var iesniegt kategorijās Valoda. Literatūra. Publicistika, Aktivitātes. Notikumi. Personības un Audio. Video, no kurām balvas žūrija, izvērtējot pretendentus divās kārtās, izvirzīs 30 nominantus un no tiem balvas saņēmējus – aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem visvairāk nebūtu iedomājama latgaliskā kultūra 2023. gadā. Viena balva nemainīgi tiks piešķirta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā. Aizpildītas pieteikuma anketas balvai Boņuks 2023 tiešsaistes pieteikuma, elektroniskā veidā vai pa pastu Latgales vēstniecība Gors gaidīs līdz 2024. gada 12. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija. Balvas pretendenta pieteikuma anketu internetā var atrast: bonuks.lv un latgalesgors.lv.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks pasniegšanas ceremonija ir ne tikai atskatīšanās uz pērnajā gadā padarīto, bet arī latgaliešu kultūrā aktīvo ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās un iedvesmošanās pasākums. Balvas Boņuks 2023 pasniegšanas ceremonija paredzēta 2024. gada 2. martā Latgales vēstniecībā Gors, kā arī tā būs vērojama tiešraidē LTV1. Par Boņuks 2023 ceremonijas vadītājiem kļūs brāļi Kozlovski - Oskars, Juris, Jānis un Mārtiņš aka Kozmens – plašāk pazīstami, kā humora šova Četri brāļi dalībnieki.

Šī gada sākumā Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks 2022 saņēma desmit aktīvākie, spilgtākie un plašāko rezonansi guvušie latgaliskās kultūras notikumi, personības, projekti 2022. gadā. Balvas saņēma biedrība LgSC par aktīvu darbošanos 2022. gadā, Daugavpils teātra izrāde Sprīdītis, grupa Tautumeitas ar dziesmām un videoklipiem no albuma Skrejceļš, iestudējums Muols, Ligijas Purinašas dzejas krājums pierobežas, mūsdienu latgaliešu literatūras raidieraksts Puslopys, Nautrēnu pagasta karte latgaliski, pirmais latgaliešu seriāls FATI, Valentīns Lukaševičs ar izdevumu Casnāgu maizeitis un mācību kurss Latgaliešu rakstu valoda platformā Tava klase. Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tika godināts fotomākslinieks, foto vēsturnieks, Latgales fotogrāfu biedrības dibināšanas iniciators un priekšsēdētājs Igors Pličs.

Latgaliešu kultūras gada balva Boņuks pirmo reizi tika pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības Gors komanda, sadarbojoties ar biedrību Partitūra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja