Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sestdien Rīgas Domā krāsaini svētki bērniem

4.augustā Rīgas Domā un Doma dārzā tiks rīkoti jau tradicionālie svētki gados jaunākajiem pilsētniekiem Doms bērniem.

Svētku laikā bērni varēs noskatīties uzvedumu Pūķa ceļojums, apgūt zīmēšanu mākslinieka Māra Subača vadībā, remdēt ziņkāri par tērpu veidošanu, klausoties modes mākslinieces Sonitas Pāvuliņas stāstījumā, kā arī piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Svētki Doms bērniem, atzīmējot Rīgas Doma 800 dzimšanas dienu, pirmo reizi tika rīkoti pērn un izpelnījās ārkārtīgi lielu pilsētnieku uzmanību. Tāpēc šogad pasākuma organizatori nolēmuši turpināt šo tradīciju, lai zem Rīgas Doma jumta dažādās interesantās nodarbēs pulcētu gados jaunākos rīdziniekus.

Sestdien, no plkst.10.00 līdz 13.00 bērni varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās – nozīmīšu un leļļu veidošanā, papīra liešanā, ziedu un mūzikas darbnīcā, veidot vitrāžas un zīmējumus dažādās tehnikās, nodarboties ar origami, uzzināt vairāk par arhitektūru un Doma baznīcas noslēpumiem piedzīvojumu takā, aplūkot Gundegas Muzikantes ilustrācijas. Domā varēs aplūkot arī svētdienas skolas stendu un piedalīties lūgšanu darbnīcā.

Svētki Doms bērniem noslēgsies ar krāsainu un muzikālu izrādi Pūķa ceļojums, kurā piedalīties varēs visi mazie pasākuma viesi. Izrādes stāstu Doma dārzā izstāstīs Kaspars Znotiņš, Ilze Dobele, Gints Ceplenieks un citi. Izrādes tekstu ir sarakstījusi dzejniece Inese Zandere, mūziku dziesmām sacerējusi Ieva Marta Graudiņa, režiju veidojis Valdis Lūriņš, tērpus izrādes dalībniekiem gatavojusi S.Pāvuliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja