Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Siguldas pils kvartāla svētkos atklās Dzīvā sudraba muzeju

Piektdien, 10. jūlijā, no plkst. 16 notiks Siguldas pils kvartāla svētki, kuru laikā durvis vērs Dzīvā sudraba muzejs. Tā ekspozīcijas veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Notiks arī dažādas radošas darbnīcas un grupas QueenTessence un Riharda Saules, koncerts, kurā skanēs rokgrupas Queen dziesmas, informēja Siguldas pašvaldības pārstāvji.

Siguldas pils kvartāla svētki šovasar ļaus iepazīt dažādas amatu prasmes. Tajos apmeklētāji varēs izmēģināt radošā kvartāla uzņēmēju piedāvājumus – pagatavot savas smaržas, papīrdarbnīcā izveidot savu apsveikumu kartīti vai īpašu vēstuli, varēs arī aplūkot rotkaļa un Nameja gredzenu darināšanas paraugdemonstrējumus. Mazākie kvartāla apmeklētāji pēc Mārtiņa ziepju burbuļu šova varēs piedalīties kaltiņu meistarklasē vai Siguldas saldējuma meistarklasē, savukārt mammas varēs iesaistīties vainadziņu, rokassprādžu un citu skaistumlietu darināšanā, bet tēti – svilpaunieku veidošanas meistarklasē. 

Dzīvā sudraba muzejā Siguldas pils kvartālā ikvienam būs iespēja aplūkot mākslas darbus, kas veidoti no sudraba, piemēram, Noasa šķirstu, kas tapis pēc Vecās derības motīviem. Varēs arī uzzināt katra mākslas darba rašanās stāstu un iepazīt sudraba dažādās īpašības, dodoties ekskursijā gida pavadībā, kā arī piedalīties sudraba ūdens degustācijā. Drīzumā radošajā Siguldas pils kvartālā tiks uzsākta arī jauno juvelieru apmācība, kas būs pirmais šāda veida izglītojošais projekts Siguldā.

"Dzīvā sudraba muzeja pievienošanās Siguldas pils kvartāla saimei ir ļoti liels ieguvums gan kvartāla attīstībai, gan pilsētas viesiem. Oļegs Auzers amatnieku aprindās Eiropā zināms kā viens no talantīgākajiem sava amata meistariem, plūcot starptautisku atzinību jau vairāku gadu garumā. Tāpēc Siguldas pils kvartālā, kur jau šobrīd vienkopus pulcējušies vairāki lieliski sava amata meistari, šis ir būtisks papildinājums," - tā Siguldas Attīstības aģentūras direktore Dace Preisa.

Vakara izskaņā ar grupas Queen hitiem pašmāju grupas QueenTessence un Riharda Saules izpildījumā tiks ieskandināta Siguldas muzikālā vasara, jo turpmāk Siguldas pils kvartālā ik nedēļu notiks bezmaksas kultūras notikumi, koncerti, kino vakari. Tajos uzstāsies Valters Pūce un Dainis Tenis ar koncertprogrammu Bez elektrības, Māra Upmane-Holšteine un Juris Kalnišs no grupas Astro'n'out, Kremerata Baltica solisti un Latvian Blues Band ar koncertu Grandpa’s Blues un citi. 

Siguldas pils kvartāla pārveide sākās 2015. gadā. Šogad apmeklētājiem tiks atvērta arī Siguldas Jaunā pils, piedāvājot mūsdienīgas ekspozīcijas un restaurētās romantisma interjera telpas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja