Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Starptautiskajā akadēmiskajā konferencē Nāves pieredzes piedalīsies pētnieki no sešām valstīm

No 20. līdz 21. martam Latvijas Universitātē norisināsies pirmā nāves tematikai veltītā akadēmiskā konference Latvijā Nāves pieredzes. Sešpadsmit pētnieki no Lielbritānijas, Somijas, Nīderlandes, Japānas, Igaunijas un Latvijas pētnieki divu dienu garumā savos referātos aicinās iepazīt nāves tematiku kā mūsdienu kontekstā, tā vēsturiskos atspoguļojumos. Konferenci interesenti var apmeklēt bez maksas iepriekš piesakoties, informēja pasākuma rīkotāji.

Kā konferences viesi uzstāsies Dr. Džons Trojers no Lielbritānijas un Adriana Teodoresku no Rumānijas. Dr. Džons Trojers ir Nāves un sabiedrības pētījumu centra direktors Bātas universitātē Lielbritānijā. Viņš ir  mājaslapas Nāves izziņas platforma līdzdibinātājs, darbojas projektā Nākotnes kapsētas un ir biežs komentētājs BBC. Viņa gaidāmā grāmata Cilvēka ķermeņa tehnoloģijas tiks publicēta MIT Press izdevniecībā šī gada aprīlī. Viņa referāts Kad viss mirušais ir atkal jauns: pārdomājot nāves un nomiršanas brīdi šodien atklās konferences pirmo dienu.

Savukārt Adriana Teodoresku būs dzirdama konferences otrajā dienā. Adriana ir  Klužas - Napokas Babes - Bolai universitātes Socioloģijas fakultātes asociētā lektore. Ieguvusi doktora grādu salīdzinošajā literatūrā, šobrīd ir doktorante socioloģijā. 2016. gadā Hārvarda universitātē organizējusi semināru par nāvi literatūrā, kas bija daļa no Amerikas salīdzinošās literatūras biedrības ikgadējās sanāksmes. Adriana ir līdzorganizatore ikgadējai starptautiskajai konferencei Nāve un nomiršana 18.-21. gs. Eiropā, kas notiek Rumānijā jau no 2010. gada.  Daudzu starptautisku publikāciju autore,  kā arī redaktore. Viņas interešu lokā ir nāves studijas, novecošanās un vecuma socioloģija, dzimtes studijas, salīdzinošā literatūra un kultūras studijas.

Konferenci Nāves pieredzes organizē Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte un biedrība Lorem Ipsum, tā notiek festivāla Ars Moriendi ietvaros. Viens no šī festivāla centrālajiem notikumiem ir akadēmiskās mūzikas koncerts, kas notiks 21. martā Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Biļetes uz to var iegādāties iepriekšpārdošanā: www.aula.lv 

Konferences Pieteikšanās anketa: ej.uz/naveskonference2020

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja