Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vienlaikus sešās Latvijas pilsētās norisināsies Zinātnieku nakts

23. septembrī vienlaikus sešās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā un Salaspilī - notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu Aizraujošā ķīmija.Zinātnieku nakts pasākums ir Eiropas Komisijas iniciēts un līdzfinansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem, portālu Diena.

lv informēja LZA Eiropas programmu centra vadītāja Maija Bundule.Pasākums Latvijā noritēs jau sesto gadu. Ar šo pasākumu Latvija iekļausies to 32 Eiropas valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra piektdienas vakarā organizēs dažādus pasākumus vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu sabiedrībai zinātnes sasniegumus, raisot tās interesi un izpratni par zinātni, un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā tematiski ir saistītas ar ķīmijas zinātni. 23. septembrī plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, atsevišķas augstskolu fakultātes, kur interesenti varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem un uz brīdi iejusties zinātnieka ikdienā.Zinātnieku nakts pasākumus piektdien ievadīs populārzinātniskas interaktīvas izstādes no Francijas Tā ir ķīmija atklāšana Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās. Izstādes ekspozīciju varēs apskatīt un eksperimentus veikt līdz pat 8. oktobrim. Tālāk izstāde ceļos uz Ventspili, kur būs apskatāma līdz 22. oktobrim. 23. septembrī lkst.18 darbu sāks zinātnes kafejnīcas Latvijas Universitātē un Eiropas Savienības mājā, kur notiks diskusijas par personalizēto medicīnu un tās pieejamību Latvijā, kā arī par ķīmijas zinātni vēstures griezumā. Zinātnieku nakts laikā dažādi pasākumi notiks vairākās Latvijas Universitātes fakultātēs, Cietvielu fizikas institūtā un Botāniskajā dārzā, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Organiskās sintēzes institūtā, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, P. Stradiņa medicīnas vēstures muzejā, Farmācijas muzejā, Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā, Daugavpils Universitātē, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.Visu vakaru Latvijas Zinātņu akadēmijā būs skatāmi mākslinieka Voldemāra Johansona darbi - gaismas instalācijas un lielformāta attēli, kuros savijas māksla ar zinātni un izmantoti zinātniskie atklājumi lāzertehnoloģiju jomā.

Informācija par Zinātnieku nakts pasākumiem, to norises laikiem un vietām Rīgā, Salaspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un Ventspilī atrodama LZA mājas lapā www.lza.lv/zinatniekunakts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja