Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žaņa Lipkes memoriālam radīta mobilā aplikācija

Kopš janvāra sākuma iPhone un Android lietotājiem lejupielādei bez maksas ir pieejama Žaņa Lipkes memoriāla mobilā aplikācija latviešu, krievu, angļu un vācu valodā, informēja muzeja pārstāve Anna Peršteina.

Mobilā aplikācija ir audio un videogids, kas apmeklētājiem vēsta 16 stāstus par notikumiem, kas risinājušies šajā vietā Otrā pasaules kara laikā, kā arī apraksta muzeja koncepciju un arhitektūras ideju. "Ņemot vērā pasaules tendenci Bring your own device, tradicionālo muzeju gidu ideja tiek pārnesta uz privātajām mobilajām ierīcēm, nodrošinot audio un videogidu telefonā. Izstrādātā aplikācija uzskatāmi parāda, ka izmantojot iBeacons kā iekštelpu orientēšanās tehnoloģiju, apmeklētāji var pārvietoties pa muzeju un apskatīt ekspozīciju sev tīkamā secībā. Ideja vienkārša – lietotājs aplikācijā atver savai atrašanās vietai ekspozīcijā atbilstošo stāstu," par aplikācijas, kuru sadarbībā ar muzeju radījusi Accenture Latvia, funkcijām stāsta viens no projekta izstrādātājiem Kaspars Auzarējs-Auzers.

"Tehniskajā nodrošinājumā esam spēruši soli uz priekšu un ejam līdzi savam laikam. Inovāciju ziņā cenšamies būt kā bāka Baltijas muzeju pasaulē," saka viens no memoriāla veidotājiem Māris Gailis.

Muzeja aplikācija ir pirmais šāda veida projekts, ko attīstījusi Accenture Latvia programmētāju komanda. Lai padarītu muzeju vidi Latvijā modernāku un globālajām tendencēm atbilstošāku, plānots aplikācijas uz jau izstrādātās bāzes piedāvāt arī citiem muzejiem. Aplikācija pieejama gan iOS, gan Android lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja