Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemas vakaros Rundāles pils aicina uz lustru gaismu un mūzikas saspēli

No 17. decembra līdz 8. janvārim Rundāles pils muzejs būs atvērts arī vakara stundās, un krāšņās zāles un apartamentus varēs aplūkot īpašā izgaismojumā un meditatīvas mūzikas pavadījumā, kas ziemā atgādinās par tuvojošos pavasari, informēja muzeja pārstāvji.

Pasākuma idejas autors ir režisors Kārlis Anitens, kurš sadarbībā ar gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu radījis uzvedumu Lai šoziem pavasaris tuvu, kas notiks divās kultūrvietās, kuras atrodas viena otrai kaimiņos – Rundāles pils muzejā un nesen atjaunotajā Mežotnes baznīcā.

"Ko es šoziem gribu? Es gribu, lai šoziem pavasaris tuvu! Man patīk ziema, bet es vēlos, lai šajā cilvēcei sarežģītajā ziemā būtu emocionāla sajūta, ka pavasaris ir tuvumā. Es gribu ticēt, ka cilvēces pavasaris ir tepat aiz kalna – lai pārtrauktu stindzinošās kara šausmas; lai atlaistu trakās krīžu važas; lai iedotu gaismu, kur virzīties tālāk. Ir būtiski nostiprināt šo ticību emocionālam cilvēces pavasarim," par ieceri stāsta režisors.

Kultūrtelpā Mežotnes baznīca vakaros ik pēc pusstundas konkrētos laikos notiks gaismas, skaņu un atbalsu izrāde, savukārt Rundāles pils muzejā apmeklētāji tiek aicināti uz brīvu pastaigu pa pils zālēm, aplūkojot greznās lustras, kuras tikai retais ir redzējis iedegtas. Lustru gaisma, ēnu spēles uz grezno telpu rotājumiem, meditatīva mūzika, kurā klasiskās Ziemassvētku melodijas savijas ar citiem skaņdarbiem un pavasara skaņām, ļaus atskārst, ka pavasaris ir tepat blakus. Iespējams brīvi izvēlēties, kuru no vietām – baznīcu vai pili – apmeklēt vispirms.

Vienotu biļeti uz abām norises vietām var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs vai bilesuparadize.lv. Uz biļetes norādīts seansa sākuma laiks kultūrtelpā Mežotnes baznīca, un tā pati biļete būs derīga ieejai pasākumam Rundāles pilī konkrētajā dienā starp plkst. 16.30 un 20.30, izņemot 22., 24., 31. decembri un 1. janvāri. Rundāles pils muzejā pasākuma laikā darbosies kafejnīca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja