Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Negodprātīgas rīcības rezultātā valstij nodarīti zaudējumi aptuveni 58 tūkstošu eiro apmērā

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par "aplokšņu algu" izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde šī gada oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret divām personām par kādā būvniecības uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, portāls Diena.lv uzzināja VID.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums saimnieciskās darbības laikā no 2016. gada jūnija līdz 2016. gada decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas un ir neoficiāli izmaksājis neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu skaidrā naudā uzņēmumā reģistrētajiem un nereģistrētajiem darbiniekiem. Tāpat uzņēmums sistemātiski nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām minētajā laika posmā nolūkā izvairīties no nodokļu nomaksas. Nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, valsts budžetam tika nodarīti zaudējumi vairāk nekā 58 tūkstošu eiro apmērā.

Gūti pierādījumi, ka sešu mēnešu periodā kopumā uzņēmumā izmaksātas "aplokšņu algas" 75 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmumā tika nodarbināti aptuveni 40 gan oficiāli reģistrēti, gan arī nereģistrēti darbinieki, kuri strādāja būvniecības objektā kā palīgstrādnieki un būvstrādnieki bez darba līgumiem, bet noslēgtie darba līgumi bija vien formāli. Tādējādi uzņēmumā nodarbinātie saņēma darba algas neoficiāli - skaidrā naudā. Algas viņiem izmaksāja pie būvniecības objekta norunātajā vietā un laikā.

Lai atlīdzinātu valsts budžetam radītos zaudējumus, ir pieņemts lēmums par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskai personai, kā arī ir arestētas uzņēmuma kapitāldaļas.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu un par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret divām personām - būvniecības uzņēmuma valdes locekli un tā paziņu. Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Top komentāri

Deram ?
D
Ka tie nebūs Gan Bei vai Tokyo City ! Šiem zēniem laba aizmugure VIDā. Vai ne, Cīrules kundze ?
kiki
k
Ehh nepaveicās, kāds nosūdzēja
padomdevejs
p
Latvijas pilsoniem, iedzivotajiem ir jazino par to, ka viniem darba deveji maksa algas konvertos un tas ir jadara nezeligi, jo Latvija svadiba loti labi zinaka tas notiek, tacu neko nedara. Tapat Latvijas iedzivotajiem ir jazino policijai par tockamm kuras pardod nelegali cigaretes, alkaholu, neskatotie,s ka vieteji policisti sanem kukulus no siem nelegalajiem tirgoniem/ Piemeram, Cesu rajaona ir daudz nelegalo alkohola, cigaresu tirdzniecibas tocku, tacu policisti necensas tas apkarot, jo, iespejams vini barojas no sos tocku darbou noziedzigajam rokam.. Latvijas pilsoniem, iedzivotajiem ir jauzsak nezeliga cina pret latvijas valsts izlaupitajiem un latvieus tautas slepkavam Latviajs prezidentiem, ministriem, ieredniem, deputatiem, sleseriem, skelem, lembergiem....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas