Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Narkotiku ballītē aizturētajiem jauniešiem var draudēt 10 gadi cietumā

Sestdienas pievakarē, ierodoties uz izsaukumu kādā Rīgas Lāčplēša ielas namā, policistiem pavēries iespaidīgs skats - pa dzīvokļa grīdu izbārstītas narkotikas un jaunieši, kuri cenšas turpināt ballīti, par spīti likumsargu klātbūtnei. Krimināllikuma pants, pēc kura ierosināts kriminālprocess, galvenajiem vaininiekiem draud ar 10 gadiem aiz restēm, bet arī pārējie tusētāji vismaz bez administratīvā soda neiztiks.

Pirmā notikuma vietā ieradusies pašvaldības policija, kuru bija izsaukuši satrauktie kaimiņmāju iedzīvotāji. Viņi bija pamanījuši, ka pa Lāčplēša ielā esošās sešstāvu mājas jumtu pastaigājas jaunieši un ar savu uzvedību apdraud gan sevi, gan apkārtējos. Pašvaldības policisti ātri vien konstatējuši, ka šajā gadījumā būs nepieciešama arī Valsts policijas pārstāvju klātbūtne, un, likumsargiem ieejot dzīvoklī, kurā notikusi ballīte, narkotiku klātbūtni konstatēt bijis apbrīnojami viegli - tās bijušas vienkārši izbārstītas pa dzīvokli, nemaz nemēģinot slēpt.

Policisti aizturējuši visus deviņus ballītē esošos puišus un četras meitenes. Viņu vecums pārsvarā bijis ap 20 gadiem, kaut vecākais puisis bijis 27 gadus vecs, bet jaunākā meitene -16 gadu veca. «Visi aizturētie bija manāmā reibuma stāvoklī, vairāki jaunieši bija tādā reibumā, ka uzvedās neadekvāti esošajai situācijai,» teikts VP Rīgas reģiona pārvaldes izplatītajā informācijā.

Kā noskaidroja Diena, aizturēto jauniešu neadekvātā uzvedība izpaudusies nevis agresijā pret atbraukušajiem policistiem, bet gan tieši otrādi - radies iespaids, ka viņi reibuma dēļ nemaz nesaprot, ka ir iekļuvuši nepatikšanās, un, likumsargiem jau atrodoties dzīvoklī, turpinājuši ballēties. Kāds jaunietis mēģinājis izkāpt pa logu, lai vēlreiz pastaigātos pa mājas jumtu, un arī tad, kad aizturētie jau vesti uz policijas iecirkni, viņu starpā vēl valdījusi liela jautrība.

Kopā dzīvoklī uzietas 40 ecstasy tabletes un aptuveni 60 grami marihuānas, bet vēlāk, veicot kratīšanas viena ballītes dalībnieka dzīvesvietā, uzieti vēl daži grami marihuānas. Divi no aizturētajiem jauniešiem šobrīd ievietoti izolatorā un izmeklēšana turpinās, bet, kā Dienai norādīja informācijas avots, «viņi ir no labām ģimenēm un uz aizstāvību advokāti jau stāv rindā». Visiem 13 ballītes dalībniekiem draud administratīvā atbildība par narkotiku lietošanu, bet galvenajiem vaininiekiem - līdz pat desmit gadiem cietumā. Puisim, kura dzīvesvietā narkotikas atrastas pēc tam, var draudēt cietumsods līdz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas