Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par vēderā paslēptā kokaīna kontrabandu prokurors prasa deviņu gadu cietumsodu

1977.gadā dzimušais Aleksandrs Aleksejevs, kurš apsūdzēts par 440 gramu kokaīna ievešanu Latvijā, paslēpjot to vēderā, būtu jāsoda ar reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, tādu viedokli otrdien Rīgas rajona tiesā notikušajās tiesas debatēs pauda prokurors Armīns Reinis.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, prokurors arī lūdza tiesu apsūdzētajam noteikt mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

Pirmās instances tiesa savu spriedumu šajā lietā pasludinās trešdien, 10.aprīlī, plkst.10.

Kā ziņots, Aleksejeva krimināllietas izskatīšanu pēc būtības Rīgas rajona tiesa sāka pērn 3.oktobrī, kad apsūdzētais apstiprināja, ka ir iegādājies, glabājis un pārvadājis kokaīnu, taču noliedza, ka viņam bijis nolūks to realizēt. Prokurors Reinis nolasīja apsūdzību, bet pēc tam tika sākta liecinieku nopratināšana.

Prokurors iepriekš pastāstīja, ka vienīgais lietā apsūdzētais ir Aleksejevs, bet citu personu līdzdalība narkotiku kontrabandā neesot pierādīta. Aleksejevs ar 61 kokaīna konteineru vēderā vispirms lidojis no Buenosairesas Argentīnā uz Romu Itālijā, bet pēc tam - no Romas uz Rīgu.

Jau pirms Aleksejava ielidošanas Rīgā Latvijas muitnieku rīcībā bijusi informācija, ka uz Latviju, iespējams, dodas narkokurjers. "Informācija par kravu tika saņemta no ārvalstu institūcijām," apliecināja prokurors, taču viņš neprecizēja, no kuras valsts tieši šīs ziņas pienākušas.

Aleksejevs jau iepriekš ir nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Pirms aptuveni desmit gadiem viņš Latvijā sodīts par mantiskiem noziegumiem, bet vēlāk Vācijā saukts pie atbildības par laupīšanu.

Pēc paša apsūdzētā teiktā, pirms apcietināšanas legāli ienākumi viņam neesot bijuši. Viņš strādājis ārzemēs un pelnījis ap 1000 eiro (700 latu) mēnesī. Dzīvesvieta Aleksejevam deklarēta Rīgā, Pļavniekos.

Kā ziņots, minēto kriminālprocesu izskatīšanai tiesā 2012.gada pavasarī nodeva Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra. Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Šēnberga toreiz informēja, ka lietā vienai personai uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 190.1 panta 2.daļas un 253.1 panta 3.daļas.

Tādējādi bargākais no sodiem, kas apsūdzētajam draud, ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un piemērojot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2011.gada februārī ieradies Argentīnā, kur mantkārīgā nolūkā iegādājies kapsulās iepakotas narkotiskās vielas. Tālajā valstī viņš nodzīvojis gadu.

2012.gada martā apsūdzētais norijis iegādātās kapsulas, lai slēptā veidā ievestu tās Latvijā. 4.martā vīrietis ieradies starptautiskajā lidostā Rīga, kur pēc personas apskates un vēlāk veiktās medicīniskās pārbaudes viņa vēdera dobumā atklāta 61 kapsula ar kokaīnu.

Jau ziņots, ka pērn 5.martā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde sāka kriminālprocesu pret kādu no Romas ielidojušu un starptautiskajā lidostā Rīga aizturētu 1977.gadā dzimušu Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuram vēlāk medicīniskās pārbaudes laikā vēdera dobumā tika atklāts 61 plastikāta konteiners ar kokaīna šķidrumu.

Ekspertīzēs tika konstatēts, ka 772 gramus smagie iedzeltenie vīstokļi satur 57% jeb 440 gramus kokaīna. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes ekspertu aplēsēm, ņemot vērā vielas koncentrāciju un blīvumu kapsulās, nelegālās kravas cena melnajā tirgū varētu svārstīties no 20 000 līdz 50 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas