Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cietuma vietā plāno sociālo māju

Vecumnieku novada domes deputāti nobalsojuši par gatavību pārņemt savā īpašumā pašreizējās Vecumnieku cietuma ēkas un zemi, kad nākamā gada 1. janvārī cietums tiks likvidēts. Pašlaik gan vēl valda neskaidrība, jo valdība nav lēmusi par šo īpašumu nodošanu pašvaldībai, bet jau zināms, ka šeit būtu gatava saimniekot Bruknas muižas Kalna svētību kopiena.

Kā izskanējis jau iepriekš, Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) pieņēma lēmumu slēgt Vecumnieku atklātā tipa cietumu, jo tas bijis aizpildīts tikai daļēji. Septembrī, kad tika paziņots par šo lēmumu, cietumā atradās 31 ieslodzītais, un, kā aģentūrai LETA tobrīd teica IeVP priekšniece Ilona Spure, cietuma uzturēšanai ik gadu izlieto 503 000 eiro. IeVP pārstāve Ināra Makārova Dienai skaidro, ka cietuma štatā ir 28 amata vietas, no tām 21 amatpersona un vēl septiņi darbinieki. Visiem tiek piedāvātas citas darbvietas Rīgas Centrālcietumā, kā arī Olaines un Jelgavas cietumā. Līdz mēneša beigām jābūt skaidrībai par visu darbinieku turpmākajām darba gaitām – jau zināms, ka uz citiem cietumiem strādāt nepāries trīs amatpersonas un trīs darbinieki. Makārova norādīja, ka dažu darbinieku kvalifikācija ļauj viņiem meklēt darbu arī iekšlietu struktūrās.

Vecumnieku novada dome jau 16. novembrī ārkārtas sēdē nobalsoja par gatavību pārņemt ēkas un zemi savā īpašumā. Domes priekšsēdētāja Aiga Saldābola (Reģionu alianse) atzīst, ka pašvaldībai nav pieredzes, kā rīkoties šādos gadījumos, tāpēc tā prasījusi padomu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Tagad pašvaldība gaida valdības lēmumu, jo pagaidām īpašums tai vēl nav nodots. Taču Dienas rīcībā ir informācija, ka īpašumu nodošanas jautājums varētu tikt izskatīts 8. decembra Valsts sekretāru sanāksmē, to virza Tieslietu ministrija, kuras pārziņā ir IeVP.

Vecumnieku novada domes lēmumā teikts, ka nekustamā īpašuma kopumu 70,7 hektāru kopplatībā veido trīs zemes vienības, dzīvojamā māja, katlumāja, ūdenstornis, pastaigu laukums, kā arī saimniecība, kas sastāv no divām kūtīm, garāžas, darbnīcas un divām artēziskajām akām. Īpašuma kopumā ietilpst arī četri dzīvokļi. Pašvaldība redz iespēju sadarbībā ar privātpersonām vai citām publiskām personām šajā teritorijā attīstīt sabiedrības, it īpaši maznodrošināto ģimeņu un sociāli mazaizsargāto personu, sociālās labklājības celšanas un sociālās palīdzības sniegšanas projektus. To īstenošanas mērķis būtu dažādu veidu vardarbībā cietušo un atkarībās nonākušo personu integrācija sabiedrībā, kā arī cilvēku sociālā rehabilitācija, sniedzot tiem psiholoģisku atbalstu un palīdzību.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 2. decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas