Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūrmalas iedzīvotājiem ar jauno gadu vilciens bez maksas

Lai piesaistītu iedzīvotājus deklarēties, daļa pašvaldību izmanto ne tikai dažādus maksas atvieglojumus, bet arī organizē kultūras un sporta pasākumus, veicina dažādu brīvā laika pavadīšanas iespēju attīstību. Tas arī palīdzot ne tikai noturēt savus iedzīvotājus, bet mudina arī citus deklarēt savu dzīvesvietu konkrētajā pašvaldībā. Jūrmalas pašvaldība decembrī iesākto lēmumu par bezmaksas vilciena biļetēm saviem iedzīvotājiem plāno arī turpināt jaunajā gadā. Kā plānotie lēmumi strādā, devās noskaidrot raidījums 360TV Ziņneši.

2023. gada 6. decembrī dome pieņēma lēmumu, ka iedzīvotājiem, kuri deklarējušies Jūrmalā, vilciena biļete Rīga - Sloka būs bezmaksas. Bezmaksas vilciena biļetes Jūrmalā deklarētajiem būšot arī nākotnē. Jau piecus gadus jūrmalnieki bez maksas braucot arī pilsētas autobusā. Vilcienu biļešu apmaksa, pilsētas budžetu iztukšo par 1,8 miljoniem eiro gadā. Jau decembrī, kad projekts uzsākts, saprasts, ka ieguldītā  nauda ir tā vērta. Kā atzīst Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, tad šādi atvieglojumi tiek pozitīvi vērtēti, jo vien mēneša laikā ir saņemti 460 iedzīvotāju iesniegumi par deklarāciju pašvaldībā.

Atzinīgi šo pašvaldības lēmumu vērtē arī Latvijas pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis: “Jūrmala panāca to, ka cilvēki, kam bija iespējas deklarēties vairākās vietās, piemēram, ja ir vasarnīca, viņš deklarējas Jūrmalā, jo redzēja labumus.”

Raidījums “360TV Ziņneši” sazinājās ar Latvijas  lielākajām pašvaldībām: Daugavpili, Liepāju, Ventspili, Rēzekni, Jelgavu  un citām, noskaidrojot, ka arī tur ir  braukšanas maksas atvieglojumi, bet tikai atsevišķām grupām. Neizdevās atrast nevienu pašvaldību, kur vēl būtu kā Jūrmalā, ka visi deklarētie iedzīvotāji pašvaldības  autobusos un arī vilcienos uz Rīgu var braukt  bez maksas. Pašvaldību savienība par šādu Jūrmalas lēmumu raugās ļoti kritiski.

“Bezmaksas transporta biļetes ir novirze no normas, tas parāda, kā attīstās populisms un, ko agrāk sauca par sociālismu, ir citi vārdi tam. Tā nav ilgtspējīga lieta, jo visam ir jāmaksā, cik tas maksā!” 

Pagaidām vienprātības par šādu lēmumu nav. Jūrmalnieki priecīgi, bet pārējie iedzīvotāji var tikai priecāties par citiem.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas