Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Neiesaka peldēties Mārtiņsalas peldvietā Kuldīgā

Pasliktināto ūdens analīžu dēļ Veselības inspekcija (VI) neiesaka peldēties Kuldīgas pilsētas oficiālajā peldvietā Mārtiņsalā, informēja pašvaldība.

Ūdens kvalitātes rādītāji ir pasliktinājušies, tāpēc līdz atkārtotai analīžu saņemšanai, kas plānota 6.jūlijā, iedzīvotāji aicināti atpūtai izvēlēties citas peldvietas. Saskaņā ar VI sniegto informāciju, Mārtiņsalas peldvietā tiks izvietota informatīvā zīme - ieteikums nepeldēties.

Pēc pašvaldības paustā, ūdens kvalitāti epizodiski var ietekmēt piesārņojuma iekļūšana no apkārtējās teritorijas, tāpēc pašvaldība Ventas upē arī turpmāk pastiprināti kontrolēs decentralizētās kanalizācijas sistēmas un to reģistrāciju. Jūlija sākumā tiks organizēti peldvietas tīrīšanas darbi, kā arī papildus peldūdens paraugu ņemšanu un mikrobiloģisko analīžu veikšanu, pauž pašvaldība.

Pašvaldība aicina Kuldīgas novada iedzīvotājus un pilsētas viesus kopīgiem spēkiem rūpēties par ūdens kvalitāti Mārtiņsalā, ievērojot higiēnas prasības peldvietā, nepieļaujot neattīrīta ūdens noplūdes, kā arī tās tuvumā nevest dzīvniekus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas