Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (20:03) FOTO: VUGD pieļauj, ka eksplozija Liepājā bijis pašnāvības mēģinājums

Liepājā sestdienas vakarā daudzdzīvokļu piecstāvu ēkā notikusī gāzes eksplozija, iespējams, ir bijis pašnāvības mēģinājums, svētdien vēsta Latvijas Televīzija.

TV Kurzeme sagatvotajā sižetā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks Mursals Kirimovs sacīja, ka vīrietis jau iepriekš esot plānojis izdarīt pašnāvību. Viņš atzīmēja, ka eksplozija notikusi dzīvojamā istabā, nevis virtuvē. Kirimovs arī informēja, ka gāzes koncentrācija bijusi liela.  

Latvijas dabasgāzes kompānijas Latvijas gāze preses sekretārs Vinsents Makaris portālam Diena.lv pastāstīja, ka daudzstāvu ēkas dzīvoklī, kurā sestdienas vakarā notika gāzes eksplozija, konstatēts nelegāls pieslēgums dabasgāzes padevei.

Konkrētajam dzīvoklim 2008.gadā dabasgāzes padeve atslēgta. Taču uzņēmuma pārstāvji apsekojot mitekli konstatējuši nelegālu pieslēgumu. 

Makaris norādīja, ka eksplozijas iemeslus skaidro policija, taču arī dabasgāzes uzņēmumam ir sava komisija, kas veiks izmeklēšanu. Pašlaik nevar apgalvot, ka eksplozijas iemesls būtu tieši nelegālais pieslēgums. 

Aģentūra LETA vēsta, ka izsaukumu uz notikuma vietu Vānes ielā 11 glābēji saņēma pēc plkst.22. Piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī bija notikusi gāzes eksplozija un dzīvoklis aizdedzies. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izglābis sešus cilvēkus. Visi mājas iedzīvotāji pēc gāzes eksplozijas tika evakuēti. Savukārt visvairāk cietušā ēkas otrā stāva iemītnieki izmitināti dienesta viesnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam Diena.lv pastāstīja, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama deviņiem cilvēkiem, tostarp astoņi hospitalizēti. 

Vissmagāk cietis vīrietis, kurš, visticamāk, atradies vistuvāk eksplozijas vietai, viņš nogādāts slimnīcā ļoti smagā stāvoklī. Divus un trīs gadus veci bērni, tāpat arī kāds vīrieties, guvuši sasitumus no eksplozijas rezultātā krītošiem priekšmetiem un mēbelēm. Kāda sieviete nogādāta slimnīcā, jo saelpojusies dūmus. Kādai citai sievietei bijusi ļoti izteikta stresa reakcija, kā rezultātā būtiski paaugstinājies asinsspiediens.

Mediķi uz vietas snieguši palīdzību arī kādam vīrietim, kuram sejā iedūrušās stikla šķembas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka cietušās mājas iemītniekiem ļauts atgriezties dzīvokļos. Svētdien iedzīvotāju sapulcē sniegts sākotnējais būvniecības ekspertu vērtējums. Iedzīvotāji informēti, ka sprādzienā nav cietušas ēkas nesošās konstrukcijas un iedzīvotāju drošība nav apdraudēta.

Izņēmums esot otrais stāvs, kur notika sprādziens. Šie dzīvokļi esot bez logiem un durvīm. Tādēļ policija turpinās nākamās dienas tos apsargāt, lai novērstu marodierismu, skaidroja Rjabcevs.

Problēmas varētu būt apmēram 15 dzīvokļu iemītniekiem. Taču SIA Liepājas namu apsaimniekotājs solījies četru dienu laikā ielikt cietušo dzīvokļu durvis un logus.

Kā piebilda Rjabcevs, pagaidām ne visi Vānes ielas 11 mājas iemītnieki plāno atgriezties savos dzīvokļos. Daļa turpinās uzturēties pie saviem draugiem un radiem, jo sprādzienā cietušajā ēkā ir sliktāki sadzīves apstākļi. Piemēram, drošības pēc ir atslēgta gāzes padeve.

Kā aģentūrai LETA norādīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Tarvida, pašlaik tiek gaidīti ekspertu slēdzieni par sprādziena iemesliem. Tāpat tiek gaidīta papildinformācija, kad mājas iemītnieki varēs atgriezties savos dzīvokļos. Par notikušo sākts kriminālprocess. Pašlaik tiek izskatītas divas notikušā versijas.

Portāls ReKurZeme.lv vēsta, ka sprādziens piecsstāvu ēkā bijis ļoti spēcīgs un dzirdams pat attālu no notikuma vietas. Visticamāk, notikusi noplūde gāzes vadā kādā no dzīvokļiem.

Sprādziena rezultātā logu stikli izbiruši vai saplaisājuši arī atsevišķos citos Laumas rajona ēku dzīvokļos.

Atbilstoši jaunākajai informācijai pievienota 10.-13.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas