Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pašvaldībām dod iespēju lēmumus par skolu reorganizēšanu pieņemt līdz 30. jūnijam

Pašvaldības lēmumus par sava skolu tīkla sakārtošanu un reorganizēšanu varēs pieņemt līdz 30. jūnijam, paredz valdības šodien pieņemtās izmaiņas.

Normatīvais regulējums nosaka, ka pašvaldībām lēmumi par skolu reorganizēšanu ir jāpieņem vismaz pusgadu pirms mācību gada sākuma - līdz februāra beigām. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) virzīja izmaiņas, kas paredz pagarināt lēmumu pieņemšanas termiņu līdz 30.jūnijam, kas vēl dos iespēju piedalīties projektu priekšatlasē, lai pretendētu uz Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda investīcijām programmā "Izglītības iestāžu infrastruktūras pilnveide un aprīkošana".

Termiņa pagarinājums tika lūgts, jo pašvaldības, kas sniegušas informāciju par nepiedalīšanos investīcijas projektu iesniedzēju priekšatlasē, savu lēmumu skaidrojušas ar salīdzinoši īso laiku vispārējās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanai paredzētu lēmumu pieņemšanai.

Termiņa pagarināšana ļaus pretendēt investīciju piesaistei arī tām pašvaldībām, kurās lēmumi par vidusskolu reorganizēšanu par pamatskolām vēl ir sagatavošanas procesā.

Ņemot vērā projektu iesniedzēju priekšatlases termiņa pagarināšanu, ir paredzamas izmaiņas Atveseļošanās fonda finansējuma apguvē. Paredzēts, ka 2023.gadā no fonda būs pieejami 690 000 eiro, bet 2024. un nākamajos divos gados - pa 10 miljoniem eiro.

IZM ieskatā, šāds normatīvais regulējums veicinās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un iespēju modernizēt mācību vidi izglītības iestādēs.

Investīciju programma 29 novadu pašvaldībām, kuru teritorijā ir vidusskolas ārpus to administratīvā centra, konkursa kārtībā ļauj pretendēt uz finansējumu līdz 1,8 miljoniem eiro apmērā vidusskolu tīkla sakārtošanai ārpus to administratīvā centra, tās reorganizējot par skolēnu skaita ziņā ilgtspējīgām pamatskolām.

Ieguldījumu programma pamatskolu modernizācijai plānota sinerģijā ar ES programmu "REACT EU", Atveseļošanās fonda investīcijām digitālās plaisas mazināšanai, kā arī jaunā ES fondu 2021.-2027. plānošanas periodā plānotajām investīcijām, kas sniedz iespējas pamatskolu modernizācijas projektu ietvaros iegādāties aprīkojumu STEM mācību priekšmetu apguvei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas