Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Raidījums: Daugavpils mēra amatam atkārtoti varētu virzīt Elksniņu

Daugavpils pilsētas dome ceturtdien varētu lemt par Andreja Elksniņa (Saskaņa) apstiprināšanu domes priekšsēdētāja amatā, liecina TV3 ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lēmumprojektu bez Saskaņas varētu atbalstīt Riharda Eigima vadītās Mūsu partijas pārstāvji, bet pret varētu balsot Jāņa Lāčplēša Latgales partija, kura tādā gadījumā paliktu opozīcijā, vēstīja raidījums.

Elksniņš un Eigims atteikušies komentēt, vai panākta jauna vienošanās par koalīciju Daugavpils pilsētas domē.

Savukārt Lāčplēsis paudis cerību, ka Daugavpilī tiks rīkotas ārkārtas vēlēšanas. "Mēs neredzam nekādu iespēju šādu priekšlikumu atbalstīt, jo tas noteikti nenāks par labu pilsētas attīstībai. To, ka Elksniņam ar Eigimu notiek sadarbība un ir kaut kādas vienošanās, es pieļauju. Esmu gan pārliecināts, ka šīs vienošanās un turpmāka sadarbību ne pie kā laba nenovedīs, un Daugavpils pilsētas dome tāpat būs atlaista," viņš sacīja.

Kā ziņots, Daugavpils dome kopš 22.novembra strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - Mūsu partijas saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs (MP), taču viņam nav skaidra divu pārējo partiju - Latgales partijas un "Saskaņas" - atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, Saskaņai - pieci, bet no Mūsu partijas bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja Saskaņa un Mūsu partija Elksniņa vadībā, taču drīz Mūsu partija Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar Latgales partiju. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Saskaņas vietējais līderis Elksniņš pēc šīm norisēm aktīvi aģitējis par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Savukārt šodien tapa zināms, ka no Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājas amata atcelta deputāte Helēna Soldatjonoka, tādējādi Latgales partijai zaudējot pēdējo priekšsēdētāja amatu domes komitejās. Latgales partija paziņoja, ka, Soldatjonokas atcelšana ir izdevīga Mūsu partijai un Saskaņas deputātiem, kas esot jaunā pilsētas domes koalīcija. Tādējādi partijas ieskatā koalīcija izrēķinoties ar visiem, kas apdraud tās labklājību.

Top komentāri

loģika
l
līdzjūtību Daugavpilij, toties vismaz Rīgā šis ķēms nesmirdinās!
Abrusējis latvietis
A
Sīks un atriebīgs, piedevām ne visai koleģiāls, bet stipri atriebīgs vīrelis.
Bērziņš
B
Derētu tikai tad, ja viņš nav apbalvots ar Lāčplēša medaļu un nav piedalījies Osinska miljona menedžešanā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas