Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sociālās aprūpes centrā Engures novadā ar Covid-19 saslimuši 64 darbinieki un 184 klienti

Engures novada pašvaldības sociālās aprūpes centrā Rauda ar Covid-19 saslimuši 64 darbinieki un 184 klienti, aģentūrai LETA stāstīja Rauda direktore Dace Randoha.

Viņa informēja, ka Raudā patlaban strādā 156 darbinieki un dzīvo 265 seniori.

Randoha arī atklāja, ka kopš Ziemassvētkiem līdz šodienai ir miris 21 centra klients, kuram bijusi konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet stacionēti divi saslimuši klienti. 

Sociālās aprūpes centrā saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi tika konstatēta pagājušā gada 22.decembrī, kad tests bija pozitīvs diviem darbiniekiem un desmit klientiem. Kopš 15.decembra darbiniekus testē divas reizes nedēļā, bet klientus divas reizes mēnesī.

Randoha stāstīja, ka aptuveni 15 no 64 saslimušajiem darbiniekiem ir slimības simptomi un viņi patiešām jūtas slimi, bet pārējie par slimību uzzina tikai pēc testa rezultātiem.

Direktore stāstīja, ka darbinieki it nodrošināti ar visiem nepieciešamajiem individuālās aizsardzības līdzekļiem, netrūkst arī dezinfekcijas līdzekļu, taču, neskatoties uz to, infekcijas slimība ir nokļuvusi iestādē.

"Vissmagākā situācija bija gadumijā, kad saslimuši un karantīnā atradās ļoti daudzi darbinieki, patlaban septiņi jau ir izveseļojušies un atgriezušies darbā. Lai nodrošinātu klientu aprūpi, darbiniekiem ir jāstrādā vairāk stundu nekā paredz Darba likums. Par virsstundām cilvēki saņems samaksu. Mēs ceram, ka arī valsts samaksās piemaksas par darbu Covid-19 pandēmijas apstākļos. Līdz 10.janvārim Labklājības ministrijai bija jānodod dati, bet piemaksas tiek solītas trīs mēnešu laikā," sacīja Randoha.

Runājot par darbinieku un klientu vakcināciju, direktore norādīja, ka patlaban ir zināms, ka tas varētu notikt janvārī, februāri, bet nekādas detalizētas informācijas līdz šim neesot bijis. 12.janvārī notiks Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, kur šo jautājumu plānots skatīt, teica direktore.

LETA jau ziņoja, ka vakar Engures novadā reģistrēti 63 jauni saslimušie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits pašlaik ir 140 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas