Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

VARAM rosinās pašvaldību tiesības noteikt papildu smēķēšanas aizliegumus

Pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosinājuma Veselības ministrijas speciālisti sagatavojuši grozījumus likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu", kas paredz pašvaldību tiesības noteikt papildu smēķēšanas aizliegumus vai ierobežojumus, izdodot atbilstošus saistošos noteikumus, portālu Diena.lv informēja VARAM.

Jau ziņots, ka pērn oktobrī Ozolnieku novada dome pieņēma saistošos noteikumus, kas ļauj pašvaldībai ierobežot smēķēšanu uz daudzdzīvokļu māju balkoniem un lodžijām. Ņemot vērā to, ka domes noteikumi bija pretrunā ar jau spēkā esošo likumu "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" un Administratīvo pārkāpumu kodeksu, ministrijai nebija tiesiska pamata saistošos noteikumus saskaņot. Šā gada 9.janvārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ar savu rīkojumu noteikumu darbību apturēja.

Pirmdien Ozolnieku pašvaldība plānojusi sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par pieņemto saistošo noteikumu atcelšanu.

E.Sprūdžs savukārt norādīja, ka VARAM Veselības ministrijas sagatavotās izmaiņas likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" saskaņojusi bez iebildumiem un aicināja Ozolnieku novada domes deputātus ārkārtas sēdi izmantot racionāli un konstruktīvi, pēc būtības diskutējot par sagatavoto likuma grozījumu projektu.

"Izstrādātie grozījumi dos pašvaldībām tiesības noteikt papildu smēķēšanas ierobežojumus savās administratīvajās teritorijās atbilstoši to specifikai – tos varēs piemērot par smēķēšanu uz lodžijām un balkoniem, citviet, iespējams, aktuālāki ir smēķēšanas ierobežojumi atpūtas vietās upju un ezeru krastos, pie bērnu rotaļlaukumiem vai izklaides iestādēm", uzsvēra E.Sprūdžs.  Viņaprāt, iniciētie grozījumi ļaus tiesiskā, juridiski pamatotā un praktiski piemērojamā veidā pēc būtības risināt ar smēķēšanu saistītās problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas