Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

11.Saeima uz pirmo sēdi sanāks 17.oktobrī

Visbeidzot no ZZS saraksta Rīgas apgabalā ievēlēti Raimonds Vējonis un Kārlis Seržants, no Vidzemes - Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka un Iveta Grigule, no Latgales - Jānis Klaužs un Rihards Eigims, no Kurzemes - Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča, Jānis Vucāns, no Zemgales - Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš un Uldis Augulis.
11.Saeimā ievēlētie deputāti uz parlamenta pirmo sēdi sanāks 17.oktobrī, otrdien nolēma Centrālā vēlēšanu komisija. Paredzams, ka sēde sāksies plkst. 9, tās laikā tautas kalpi nodos svinīgo zvērestu.

CVK otrdien apstiprināja arī oficiālos 11.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Saskaņā ar 11.Saeimas vēlēšanu oficiālajiem rezultātiem, Saskaņas centram ir 31 deputāta mandāts, Zatlera Reformu partija būs pārstāvēta ar 22 deputātiem, Vienotība ieguvusi 20 mandātus, no Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ievēlēti 14 deputāti, bet vismazāk pārstāvju būs no Zaļo un Zemnieku savienības - 13.

No SC saraksta Rīgas apgabalā parlamentā ir ievēlēti Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Sergejs Mirskis, Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Irina Cvetkova, Igors Meļņikovs, Sergejs Potapkins, Ņikita Ņikiforovs un Igors Zujevs, Vidzemē - Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons, Ivans Klementjevs, Viktors Jakovļevs un Aleksandrs Sakovskis, Latgalē - Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Jeļena Lazareva, Dmitrijs Rodionovs, Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs un Marjana Ivanova-Jevsejeva, Kurzemē - Valērijs Agešins un Andrejs Elksniņš, Zemgalē - Vitālijs Orlovs, Ivars Zariņš un Vladimirs Reskājs.

No ZRP saraksta Rīgā ievēlēti Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Kārlis Eņģelis, Inga Bite, Valdis Liepiņš, Vidzemē - Valdis Zatlers, Romualds Ražuks, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Jānis Upenieks, Guntars Bilsēns, Latgalē - Juris Viļums un Gunārs Igaunis, Kurzemē - Inese Lībiņa-Egnere, Inita Bišofa, Jānis Junkurs un Edmunds Demiters, Zemgalē - Klāvs Olšteins, Jānis Ozoliņš, Inga Vanaga un Viktors Valainis.

No Vienotības saraksta Rīgas apgabalā ievēlēti Andris Vilks, Ojārs Ēriks Kalniņš, Andrejs Judins, Ilze Viņķele, Andris Buiķis un Inguna Rībena, Vidzemē - Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Ina Druviete, Dzintars Ābiķis, Edvards Smiltēns, Latgalē - Aleksejs Loskutovs un Jānis Lāčplēsis, Kurzemē - Solvita Āboltiņa un Janīna Kursīte-Pakule, Zemgalē - Atis Lejiņš, Dzintars Zaķis un Jānis Reirs.

No VL-TB/LNNK saraksta Rīgā ievēlēti Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis un Dāvis Stalts, Vidzemē - Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Ināra Mūrniece, Romāns Naudiņš un Kārlis Krēsliņš, Latgalē - Inese Laizāne, Kurzemē - Gaidis Bērziņš un Dzintars Kudums, Zemgalē - Imants Parādnieks un Vineta Poriņa.

Kā zināms, vēlēšanās SC ieguva 28,362% atbalstu, ZRP - 20,825%, Vienotība - 18,829%, VL-TB/LNNK - 13,880%, ZZS - 12,215%. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas