Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Progresīvo 14.Saeimas vēlēšanu saraksta līderi būs Briškens, Ņenaševa, Gātere, Švinka un Rasima

Partijas Progresīvie 14.Saeimas vēlēšanās sarakstā ar pirmo numuru Vidzemē kandidēs partijas Ministru prezidenta amata kandidāts Kaspars Briškens un Rīgā galvaspilsētas domes deputāte Antoņina Ņenaševa, šodien kandidātu prezentācijas pasākumā informēja Briškens.

Zemgalā kā pirmais kandidēs partijas līdzpriekšsēdētājs Atis Švinka, Kurzemē - bijusī "Delnas" vadītāja kandidāte Liene Gātere, bet Latgalē - Rēzeknes domes deputāte Leila Rasima.

Briškens prezentācijas pasākumā pauda viedokli, ka 14.Saeimas vēlēšanās izšķirsies, vai Latvija sāks tuvināties Ziemeļvalstu, citu Rietumvalstu līmenim, lai nonāktu "augstākajā līgā". Lai to panāktu, partija iestājas "par investēšanu cilvēkos", kā arī par atbilstoša atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem cenu pieauguma krīzes apstākļos, skaidroja politiķis.

Premjera amata kandidāts norādīja, ka krīzi nedrīkst likt iznest Latvijas ģimenēm, tāpēc pašlaik iedzīvotājiem paredzēto atbalstu nepieciešams dubultot, lai tas saglabātos pirmskrīzes līmenī. Valdības pašlaik paredzētais atbalsts esot "niecīgs", kas vai nu likšot iedzīvotājiem "nodedzināt ietaupījumus" vai aizņemties.

Briškens solīja, ka "Progresīvie" vecināšot augsti apmaksātu darba vietu veidošanu, īstenošot modernu industriālo politiku ar plašām atbalsta programmām "Zaļā kursa" un digitālās transformācijas jomā. Politiķis arī akcentēja, ka jāmaina situācija, ka gan interešu konfliktu, gan koruptīvās vides dēļ Latvija nespēj raiti īstenot liela apmēra investīciju projektus.

Valdības vadītāja amata pretendents apgalvoja, ka "Progresīvo" kandidātu sarakstu 14.Saeimas vēlēšanām nav sastādījuši "kādi pelēkie kardināli", bet partijas biedri vienojušies par profesionāliem pretendentiem, tajā skaitā, ar starptautisku pieredzi. Saraksta veidošanā ievērota gan dzimumu līdztiesību, gan kandidātu spējas un jau paveiktais, skaidroja politiķis.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas