Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saskaņas centrs sola neparakstīties par referenduma rosināšanu saistībā ar eiro ieviešanu

Saskaņas centrs neparakstīsies par referenduma rosināšanu saistībā ar eiro ieviešanu, jo to atbalstījuši deputāti, par kuriem kopumā nobalsojis Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju vairākums, paziņojis Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Savā paziņojumā J.Urbanovičs norāda: "Kopš diskusijas par Latvijas pievienošanos eiro zonai uzsākšanas, Saskaņas centrs regulāri un argumentēti ir apliecinājis, ka 2014. gada 1. janvāris noteikti nav labākais termiņš Latvijas pievienošanai eiro zonai. Šim lēmumam nav gatava Latvijas ekonomika, to uzskatāmi parāda stāvoklis, kādā atrodas Latvijas importa un eksporta bilance. Otrkārt, tam nav gatava Latvijas sabiedrība. Un treškārt, pašas eiro zonas liktenis šodien ir smagu satricinājumu, jaunu pārbaudījumu un neprognozējamu pārmaiņu priekšā."

Tomēr Saskaņas centrs kā opozīcijas partiju apvienība apzinās, ka eiro ieviešanu ir atbalstījuši deputāti, par kuriem kopumā ir nobalsojis Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju vairākums. Ar cieņu izturoties pret šādu vēlētāju izvēli, Saskaņas centrs uzskata par bezatbildīgu rīcību bremzēt "Euro ieviešanas kārtības likuma" stāšanos spēkā. Pat tad, ja šāda iniciatīva no opozīcijas puses izrādītos sekmīga, tai nebūtu cerētā rezultāta, jo varu saglabātu politiskie spēki, kuri līdz šim ilgstoši ir demonstrējuši savu neieinteresētību un nespēju īstenot uz reālu izaugsmi vērstu ilgtspējīgu attīstības politiku un izmantot nacionālās valūtas sniegtās priekšrocības ekonomikas procesu veicināšanā, norāda J.Urbanovičs.

Saskaņas centrs uzskata, ka, ņemot vērā sabiedrības negatīvo viedokli pret eiro ieviešanu Latvijā, pašas valdošās koalīcijas pienākums un atbildība ir nodot šo jautājumu tautas nobalsošanai, bet pirmsnobalsošanas kampaņā godprātīgi un atklāti izskaidrot sabiedrībai visus eiro ieviešanas plusus un mīnusus. Par to, ka tautas viedokļa uzklausīšana šajā jautājumā nav pretrunā Eiropas tiesiskajai praksei, liecina citu Eiropas valstu piemēri.

Arī Latvijas Zaļā partija sola neatbalstīt referenduma rosināšanu par eiro ieviešanu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas