Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vienotībā aizdomas par pārāk ciešu Pavļuta sadarbošanos ar Gazprom

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) raidījumam _Nekā personīga _stāsta: "Kas attiecas uz darba grupas darbu, tad jāatdzīst, ka līdz šim tas nav bijis pietiekami intensīvs, to mēs arī esam ekonomikas ministrijai norādījuši, nu var teikt no pagājušā gada augusta šī grupa praktiski nav strādājusi, sāka strādāt tikai šomēnes."
Turpinās aizkulišu cīņa starp ekonomikas ministru Danielu Pavļutu un viņa valsts sekretāru Juri Pūci. Pavļuta un Pūces konflikts ir sācies, kopš Pavļuts nonāca ministra amatā. Pavļuts jau sen ir deklarējis, ka vēlas citu valsts sekretāru. Pirms pusgada ministrs pat sūdzējās policijai, ka Pūces vadītā iepirkumu komisija viltojusi dokumentus.

Šonedēļ Pavļutam kārtējo reizi pavērās iespēja no Pūces atbrīvoties, iekārtojot viņu Satiksmes ministrijā, bet neveiksmīgi. Pūce pateica nē.

Solvita Āboltiņa skaidroja, ka Pūce ar Pavļutu nevar sadzīvot, jo valsts sekretārs vēlas turpināt iepriekšējā ekonomikas ministra Arta Kampara nosprausto kursu obligātā iepirkuma kvotu dalīšanā, bet Pavļuts nevēlas, jo „zaļā” enerģija sanāk pārāk dārga.

Raidījums Nekā personīga vēsta, ka pirms pusgada ministrs paziņoja par nodomu samazināt maksu par obligāti iepērkamo zaļo enerģiju. Neilgi pēc tam sākās baumu vilnis par Pavļuta centieniem Gazprom labā.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts sarunas par gāzes tirgus liberalizāciju ar Gazprom risina lepnā vientulībā. Lai arī valdība pērnā gada augustā izveidoja darba grupu Latvijas pozīcijas precizēšanai Pavļuta vadībā, tā sanāca tikai šā gada martā pēc premjera jautājuma, ar ko darba grupa nodarbojas.

Vienotība tur aizdomās Pavļutu, ka viņš nestrādā valsts interesēs, bet sācis pats savu spēli ar Gazprom. Aizdomas radījusi Pavļuta pērnā gada vizīte Krievijā. Ministra pavadošās personas stāstījušas, ka pēc oficiālām sarunām ar Gazprom eksporta vadītāju Alekseju Medvedevu un Krievijas enerģētikas ministru Aleksandru Novaku, Pavļuts esot uz vairākām stundām ieslēdzies slepenā istabā ar Gazprom darbiniekiem. Par šo sarunu saturu ministrs savu priekšnieku Dombrovski neesot informējis.

Reformu partija turpretī vērš uzmanību uz Vienotības rīcību, Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē balsojot par gāzes tirgus liberalizācijas atlikšanu. Komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis te saskata Gazprom interešu lobēšanu.

Pūce šo konfliktu veiksmīgi izmanto. Viņš jau izteicis gatavību pamest ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietu. Bet ar vienu noteikumu – ja viņu iecels par jaunveidojamās superiestādes – apvienotās finanšu garantiju institūcijas vadītāja amatā. Iestāde apvienos Hipotēku banku, Lauku Atbalsta dienestu un Garantiju aģentūru. 

Pavļuts pret Pūces nodomiem vadīt jauno iestādi izturējies noraidoši, vien paziņojis, ka uz vadītāja vietu būšot konkurss, kurā Pūce, ja ļoti grib, varot piedalīties, šķēršļus nelikšot. 

Top komentāri

onka
o
Es par Pavļutu, izksatās, ka Vienotība runā vienu, bet darbos izskatās pēc cita, pie tam Pūce ir par nekaunīgu, lai viņam būtu taisnība!
AG
A
Pērkamā Vienotība atkal klaji apmelo!!! Lai labāk spogulī paskatās1
Parakstamies!
P
Par okupacijas pieminekla nojauksanu! www.peticijas.com Aizliegt 9. maija pasakumus Pardaugava!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas