Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +16 °C
Pērkona negaiss
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Āboltiņa: strīdi un atšķirības Vienotību veidojošo partiju vidū nav jāuztver kā šķelšanās draudi

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Jaunais laiks, JL) partijas Pilsoniskā savienība (PS) kopsapulcē sestdien norādīja, ka strīdi un atšķirības Vienotību veidojošo partiju vidū nav jāuztver kā šķelšanās draudi.

Savukārt partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) līderis Aigars Štokenbergs uzsvēra - ja kādam ir bail "izšķīst" Vienotībā kā partijā, tad tā ir gļēvuma pazīme.

S.Āboltiņa, uzrunājot PS biedrus, uzsvēra, ka ilgstošās un veiksmīgās attiecībās svarīgi ir ne tik daudz tas, lai partneri būtu vienāda garuma un ar līdzīgiem uzskatiem, bet gan daudz būtiskāk ir sarunāties un iedziļināties otra viedoklī, arī strīdēties, lai nonāktu pie kompromisa.

"Lai attiecības būtu auglīgas, ir jāmeklē partneris, nevis kas visam piekrīt, bet tāds kam interesē, ko tu domā. Arī politikā ir tāpat," sacīja S.Āboltiņa. "Politika ir māksla sarunāties. Tāpēc bažas par iekšējiem konfliktiem es uztveru mierīgi, jo es esmu pārliecināta, ka mēs mākam sarunāties."

Apvienības līdere atzina, ka strīdi un atšķirības savā starpā ir jāuztver nevis kā šķelšanās draudi, bet gan kā veiksmīga saruna.

"Mums ir dažādi viedokļi daudzos jautājumos, bet tas ir labi, jo vairāk viedokļu, jo lielāka varbūtība, ka varēs atrast labāko variantu.. Es ticu Vienotības idejai kā vienīgai Latvijas politiskās nākotnes iespējai.. Es ticu, ka mēs varam nolikt malā, kas mums ir atšķirīgs," pārliecību pauda Saeimas spīkere.

Savukārt A.Štokenbergs, uzrunājot PS biedrus, aicināja būt drosmīgiem un nebaidīties, ka, apvienojoties trim partijām vienā politiskā spēkā, daudz biedru tajā "izšķīdīs".

"Ja jums ir bail, ka izšķīdīsiet Vienotībā, tad tā ir gļēvuma pazīme. Ja jums ir bail, ka jūs šajā ūdenī izšķīdīsiet, tad nav jēgas iet politikā.. Jūsu drosme būs nepietiekama, lai cīnītos ar politiskajiem konkurentiem," izteicās A.Štokenbergs.

Viņš arī uzsvēra, ka Vienotība ieņem augstākos amatus valstī - gan Saeimā, gan valdībā, tāpat apvienība ir pārstāvēta ļoti daudzās pašvaldībās.

"Tādos apstākļos mums ir pienākums būt atbildīgiem par to, ko darām. Mums ir uzticēti svarīgākie pienākumi Latvijā, un mums ir jābūt atbildīgiem par tiem solījumiem, ko esam devuši vēlētājiem," norādīja A.Štokenbergs. "Atbildību nevaram šķīdināt ar sīkiem aizvainojumiem vai programmātiskām atšķirībām."

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzrunā atzina, ka valdības darbā vienmēr ir varējis paļauties uz PS kā konstruktīvu un paredzamu partneri, gan šajā, gan iepriekšējā valdībā. Viņš arī atzinīgi novērtēja PS pārstāvja finanšu ministra Andra Vilka darbu, izstrādājot šā gada budžeta grozījumus un vedot sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Viņš pauda pārliecība, ka SCP, PS un JL sadarbība ir sevi attaisnojusi, tā ļāvusi kļūt par vadošo politisko spēku Latvijā. "Mēs nevaram apstāties, ir jāvirzās uz priekšu un jāstrādā kopīgu mērķu sasniegšanā," aicināja premjers.

PS kopsapulcē sestdien pulcējušies 223 biedru. Kopumā partijā ir 630 pārstāvju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlamies lielāku skaidrību visā šajā procesā

Par to, kādi zemūdens akmeņi varētu apgrūtināt valdības koalīcijas vienošanos par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu, Progresīvo Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Andri Šuvajevu iztaujā...

Nākamnedēļ gaidāms vēsāks laiks

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, nākamās nedēļas vidū iespējams krasāks temperatūras kritums, liecina jaunākās laika prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas