Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atvērs maku, lai atrastu vadītāju

Ar pakāpenisku atalgojuma palielināšanu valsts pārvaldē valdība un Valsts kanceleja cer apturēt augsta līmeņa pieredzējušu speciālistu pāriešanu uz privāto sektoru. Kā izmēģinājuma projekts konkurētspējīgas atlīdzības noteikšanai būs atalgojuma palielināšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoram.

Saeima ceturtdien nodeva komisijai grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kurus deputāti kā steidzamus jau nākamajā nedēļā varētu pieņemt galīgajā lasījumā, piektdien vēsta laikraksts Diena.Izmaiņas likumā paredz iespēju palielināt VID ģenerāldirektora algu līdz 4030 eiro mēnesī, kā arī noteikt piemaksu par kvalitatīvu darbu 60% apmērā no algas. VID ģenerāldirektora alga patlaban ir 2441 eiro, līdz 2016.gada 31.decembrim tās maksimālais apmērs varēs būt 3771 eiro. Grozījumi likumā arī paredz piemaksas valsts pārvaldes un pašvaldību "atslēgas cilvēkiem", kuri īstenos būtiskus projektus. Kā piemēru Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš Dienai minēja divus lielus informācijas tehnoloģiju projektus Valsts kancelejā. Tomēr viņš uzsvēra, ka šī atlīdzība nevarēs pārsniegt atalgojumu, kādu saņem premjers, kas ir 4030 eiro.Nepieciešamību pārskatīt valsts pārvaldes iestāžu vadītāju atalgojuma sistēmu noteica grūtības, kādas piedzīvotas, meklējot vairāku iestāžu vadītājus. Bez rezultāta beidzās konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu. Pēc vēlākiem neveiksmīgajiem mēģinājumiem atrast VID vadītāju izsludināts atkārtots konkurss, kurā pretendenti var pieteikties līdz 7.oktobrim. Kandidātu izvērtēšanā piesaistīs personālatlases kompāniju SIA Eiro personāls. Jau divas reizes bez rezultāta beidzies arī konkurss uz Maksātnespējas administrācijas direktora posteni, kurš ir vakants kopš aprīļa. Krieviņš pāris nedēļu laikā kopā ar Tieslietu ministrijas vadību raudzīsies, vai šī amata cienīgu pretendentu nevar atrast valsts pārvaldē, bet, ja neizdosies, sludinās vēl vienu konkursu.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 9.septembra, numurā!

Top komentāri

Lacplesis
L
Latvijas parvalde, ieredniecibas stradajoso skaits ir jasamazina par 70%, jo tik maza valsti kada ir Latvijas valsts ar niecigu iedzivotaju skaitu, reali dzivojoso Latvija nav vairak par 1 500 000, nav vajadziga si ierednu, cinavnieku melna sotna ..... Latvijas valsts visus 26. gadus atrodas patstaviga bankrota, depresija, klumpure no vien gravja uz otru, tauta dzivo nabadziba, daudzi nomirst nedabiga nave no bada, slimibam, stresa....bet Latvijas preizdenti sanem lielas algas pensijas, visa veida privlegijas un vel nekaunas izmantot miesassargus, valsts automasinas, ministri, deputati, diplomati, ieredni sanem leilas algas un visa veid aprivlegijas, bet Latvijas valsts grimst nabadziba, posta iet izniciba....Kapec sis Krievins neuztraucas par to ka vakas Saeiams deputati nobalsoja pret Latviajs pilsonu prasibu atjaunot Riga, Uzvaras parku pec paredzeta plana un likvidet visas okupaciajs sekas saja parka, ieskaitot okupaciajs pieminekli??? Kapec Krievins nepieprasa Saeinas vaditajai publiskot si sbalsojum arezultatus, kuri ir balsojusi pret Latvijas pilsonu inaciativu un kuri par okupaciajs seku likvidaciju??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas