Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Augstskolas pie valsts finansējuma tiek arī bez oficiālā budžeta vietu dalījuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
fans
f
Ķīlis ir mūsu reformu garants!
Red
R
Jautājums raksta autoram: kāpēc tiek lietots termins "augstskolas", ja runa iet par vienu?
TV
T
Kādēļ nav RSU komentāra? Kur žurnālistu profesionalitāte?
reformu NAV
r
Kāpēc Ķīļa aktivitātes NAV reformas? > NEKAS patiesi svarīgs īstenībā nenotiek: 1) sarunu ar savu nozari NAV - ir tikai apgalvojumi un zema līmeņa studiju programmu analīze, ko ķīlis veica kopā ar vienu cilvēku (ierēdni - departmanta vadītāju) – tad, kad atklājās brāķis, tad viņš apvainoja AIP starptautisko ekspertu datu falsifikācijā :), 2) Ķīļa komandā ieļauj TIKAI tos, kuri verdziski atbalsta katru vārdu, ko ministrs saka, un tiek veidots pseido sabiedrības atbalsts, piemēram, vecāku biedrības, ko veido daži RP biedri; 3) tas, kas notiek, - NAV reformas - jāslēdz varbūt būtu daudz vairāk augstskolu nekā Kultūras akadēmija utml., bet jādomā, kur paliks studenti, kur labākie pasniedzēji? Lai to darītu, vajadzīgs DETALIZĒTS plāns, nevis kaut kādi uzmetumi vai reklāmas rullīši, 4) Nedrīkst pieļaut to, ka ķīlis un daži cilvēki kļūst neaizskarami un skaitās gudrāki par visu tautu - t. sk. par 1000 profesoriem un doktoriem :) (rektoru pārāk lielās algas regulēt var ļoti vienkārši: ar MK noteikumiem, bet to taču Ķīlis nedara) 5) Ķīlis grib NOKOPĒT Latvijai nelīdzīgu valstu DAŽUS diskutablus pasākumus un nosaukt to par reformām :) rezultātā būs vēl vairāk emigrējušo - bet tas ir PAR labu rietumiem, jo tur vajag mūsu darba spēku, tai skaitā intelektuālo - Kur ir KAUT VIENA ķīļa ideja, kā smadzeņu aizplūšanu uz rietumiem apturēt? 6) ķīļa ideāls ir Austrālija, Lielbritānija vai Zviedrija - pavisam cita kalibra un kultūras valstis, bet skaidrs, ka Latvijai tuvāka ir Somija, Igaunija, Norvēģija, Īrija 7) ķīļa reformām būtu jābūt saistītām ar NAP, bet tai vietā mēs redzam neveiksmīgu Ķīļa meģinājumu kopā ar Sprūdžu radīt „vīziju”: "zaļo Latviju" - smieklīgu uzmetumu nereālām un pat kaitīgām idejām. Latvija ir pietiekami zaļa, jāattīsta ir ražošana!
Harijs S.
H
AIP vadītājam pilnīga taisnība, bet Ķīlis var iet kur tālāk.Nevajadzīgi konkursi sadārzdina un novilcina, vai vispār aptur daudzas labas lietas. Kā , piemēram, pasažieru vikcienu būvu Rīgā. Bet Policijas akadēmijas likvidācija bija liela Lindas Abu-Meri kļūda, kas steidzami jānovērš.
par lietu
p
Medicīna, daļa eksakto zinību, valodniecība un mākslas Latvijā ir labā līmenī augstskolās, tātad jāreformē ir TIKAI sociālo zinību joma, kur patiešam ir PĀRĀK DAUDZ programmu un augstskolu. Nevajag Latvijai tik daudz juristu, sociologu, vadībnieku utt. Bet šajā virzienā taču NEKAS NETIKS darīts – tā vietā vajās pedagogu sagatavotājus :) Tam klāt nāk skandāls - ministrs ar VIENU savu ierēdni - pāraranžē starptautisku ekspertu darbu!!! Tātad vienpersoniski uzņemas būt par soģi tūkstošu cilvēku likteņiem - tai skaitā STUDENTU! Bez plāna, ko viņiem darīt tālāk Valsts ATZĪTĀS - akreditētās izglītības programmās, kuras tagad draud slēgt!!! Pēc tam, lai publika aizmirstu izgāšanos - pārmet AIP datu viltošanu, UN tagad nedēļas laikā kaut kāds audita kantoris atklāšost visu kā bija :) Pirmkārt, kļūdas AIP ekspertu darbā atklāja LU senāts, ne jau Ķīlis, bet tas priecīgs uz to uzķērās - un nu tik karo tālāk. Sausais atlikums būs tāds, ka Latvija ne tikai būs izplakarējusi to 1 miljonu, ko AIP tērēja programmas vērtējot (bet tik īsā laikā to vienkārši nevar kvalitatīvi izdarīt), bet arī tos 3 miljonus, par kuriem varētu to kvalitāti paaugstināt. BET nē taču - latvieši kā vienmēr savu ambīciju dēļ gatavi viens otram rīkli pārgrauzt -Ķīlis pret Vētru. :) Kad beidzot tas stulbums starp viņiem beigsies!
  • 1
  • 0
Buba
B
Harijs S. jānošauj aiz kazamrmām ko korumpantu atbalstītājs.
  • 2
  • 0
Harijs S.
H
AIP vadītājam pilnīga taisnība, bet Ķīlis var iet kur tālāk.Nevajadzīgi konkursi sadārzdina un novilcina, vai vispār aptur daudzas labas lietas. Kā , piemēram, pasažieru vikcienu būvu Rīgā. Bet Policijas akadēmijas likvidācija bija liela Lindas Abu-Meri kļūda, kas steidzami jānovērš.
Ostrovski
O
Temīdas sargi Endziņš tēvs un Endziņš dēls (Turība&LTRK) nevarēja notirgot turības otrreiz mazgātos maximas salātus un baigi noskaitās un palaida sesku, tipa, lažu, tā, ka pat reformieši ķīlis un kozlovskis viens otru uz ielas vairs neatpazina (IZM&IeM).
Lasītājs
L
Diemžēl sižetā netika minēts, ka minētās RSU programmas absolventiem, kas nāk no policijas, līgumā ir rakstīts, ka pieci gadi pēc absolvēšanas ir jāstrādā policijā. Strikta valsts naudas lietderības kontrole.
Pareizi
P
Šito vajadzētu visās programmās!
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas