Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bērziņa atkārtota kandidēšana atkarīga no jaunā Saeimas sastāva

Valsts prezidents Andris Bērziņš vēl nav izlēmis, vai atkārtoti kandidēs uz prezidenta amatu. Intervijā laikrakstam Diena Bērziņš atzīst, ka tas būs atkarīgs no tā, kāds būs jaunais Saeimas sastāvs.

"Pavisam skaidri: mana kandidēšana vai nekandidēšana ir saistīta ar to simtu, kas būs ievēlēti. Kad būs politiskās pārstāvniecības bilde skaidra, būs jēga man spriest, vai piekrist atkārtotai ievēlēšanai vai ne," pirmdien publicētajā intervijā norāda prezidents.

"Es amatu redzu kā uzdevumu sasniegt rezultātu. Mana dzīve vienmēr ir bijusi uzbūvēta tā, ka, dari ko darīdams, tev beigās jābūt rezultātam. Nekā citādi. Redzot, kas notiek pasaulē, liekas, ka arvien grūtāk būs valstu vadībā būt tādiem cilvēkiem, kas ir orientēti uz procesu. Tā situācija, kāda ir šodien, prasa, lai cilvēki un vadītāji būtu uz rezultātu orientēti," atbildot uz jautājumu, kādam, viņaprāt, jābūt politiskajam līderim, uzsver Bērziņš.

"Es tiešām priecājos, ka tieši tādi cilvēki izvēlēti ES vadībā - Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera un Eiropadomes prezidenta Donalda Tuska darbība atbilst manai sapratnei par to, kādam jābūt līderim un kādu motīvu vadītam jārīkojas," viņš piebilst.

Pilnu interviju ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu lasi pirmdienas, 15. septembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas