Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bērziņš: Šobrīd valdībai jābūt tik spēcīgai kā vēl nekad

"Protams, arī šīs ieceres, kas ir izteiktas deklarācijā, derētu pilnībā saskaņot ar esošo likumdošanu un it sevišķi ar Latvijas Satversmi. To es lūgtu attiecīgi pieskaņot, lai neradītu liekus pārpratumus un gala rezultātā arī liekus zaudējumus valstij," teica A.Bērziņš. "Valdības deklarācija ir pamats turpmākajam valdības darbam Ministru prezidenta amata kandidāta izraudzītajā un Saeimas apstiprinātajā sastāvā.

Lai arī man bija piezīmes un cits viedoklis gan par deklarāciju, gan par ministru sarakstu, politiskie spēki ir uzņēmušies pilnu atbildību par sekmīgu valdības darbu, un to sabiedrība no jums arī gaida. Šī ir smagu kompromisu valdība. Ceru, darbos tai veiksies labāk, nekā to sastādot."

Jāatceras, ka valdības darbs nav neko vērts, ja tai nav pietiekama atbalsta Saeimā. Tādēļ tai jābūt ministru darba prioritātei - nodrošināt vairākuma atbalstu Saeimā savām iecerēm. Tā svinīgajā jaunās valdības pirmajā sēdē teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Jūsu priekšā ir neatliekami un smagi darbi, tai skaitā, starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšana un konsolidētais valsts budžets. Tikai no tā, cik profesionāli, saliedēti un organizēti ritēs jaunās valdības darbs, būs atkarīgs rezultāts, ko paveiksiet," teica A.Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība) ir liela pieredze valdības vadīšanā, "tomēr viens nav karotājs, jo tikai saliedētā komandā ir spēks". 

"Daudzi no jums izpildvarā strādās pirmo reizi. Ikviens sākums prasa papildu iedziļināšanos un atdevi, turklāt šoreiz iesildīšanās distancei laika faktiski nav. Šodien ir izskanējis starta šāviens, un tikai no jums pašiem būs atkarīgs tas, kādā sastāvā, kad un ar kādiem rezultātiem nonāksiet finišā," sacīja prezidents.

"Mūsu priekšā ir daudz izaicinājumu, jo laiks, kurā dzīvojam, nav no mierīgajiem nedz Latvijā, nedz pasaulē. Šis nav īstais brīdis, lai individuāli pašapliecinātos. Šobrīd valdībai jābūt tik spēcīgai kā vēl nekad. Un tas ir tikai jūsu pašu rokās," akcentēja A.Bērziņš.

Viņš atgādināja, ka valdības veidošanas procesā sarunās ar visiem Saeimā ievēlētajiem spēkiem ir vairākkārt uzsvēris, ka viņa skatījumā stiprākais un stabilākais valdības modelis šobrīd būtu tāds, kādu prezidenta aicinātais premjers varētu izveidot, tikai un vienīgi balstoties uz ministru profesionalitātes kritērijiem, turklāt izraugoties savu komandu pēc paša ieskatiem no visiem Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem. "Realitāte ir diktējusi savu notikumu kārtību. Šobrīd mūsu priekšā ir valdība, ko Saeimā atbalstījušas 57 balsis. Vairākums. Tomēr - neliels un cik ilgi?" vaicāja A.Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas