Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Daudzi atsauc no Saeimas Prezidija, viņa vietā ieceļ Vucānu

Parlaments ceturtdien atsauca no Saeimas Prezidija Gundaru Daudzi (ZZS), pamatojoties uz viņa iesniegumu. G.Daudzes vietā par Saeimas priekšsēdētājas biedru ievēlēja Jāni Vucānu (ZZS). G.Daudze lūdza atsaukt viņu no Saeimas priekšsēdētājas biedra amata sakarā ar kļūšanu par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju.

Vienlaikus deputāts iesniedzis arī iesniegumu par izstāšanos no 10.Saeimas sastāva.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) pateicās G.Daudzem par viņa sniegto ieguldījumu Saeimas darbā, kā arī parlamenta atvērtības veicināšanā. "Es gribētu mūsu visu vārdā pateikt paldies Gundaram Daudzem par to, ka viņš vienmēr augstu turējis šīs mājas karogu, un novēlēt viņam panākumus, saglabāt stingru mugurkaulu, daudz veiksmes un spēka jaunajā darbā," Saeimas sēdē teica S.Āboltiņa.G.Daudze 10.Saeimā bija Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Nacionālās drošības komisija priekšsēdētājs, darbojās Juridiskajā komisijā un vairākās apakškomisijās, kā arī deputātu sadarbības grupās ar citu valstu parlamentiem. 9.Saeimā G.Daudze ieņēma Saeimas priekšsēdētāja amatu no 2007.gada septembra līdz 2010.gada novembrim. Par Saeimas priekšsēdētājas biedru parlamentārieši ievēlēja Jāni Vucānu (ZZS). Aizklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par J.Vucāna apstiprināšanu amatā balsoja 61 deputāti, savukārt 16 balsoja pret.J.Vucāns 10.Saeimā ievēlēts no ZZS Kurzemes vēlēšanu apgabala. Deputāts ir priekšsēdētāja biedrs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kā arī darbojas Eiropas lietu komisijā, Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijā, Attīstības plānošanas apakškomisijā, kā arī vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.Patlaban Saeimas priekšsēdētāja ir Solvita Āboltiņa (Vienotība), priekšsēdētājas biedri Jānis Vucāns (ZZS) un Andrejs Klementjevs (SC), Saeimas sekretārs – Kārlis Šadurskis (Vienotība) un sekretāra biedrs – Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Saeimas prezidiju veido Saeimas priekšsēdētājs, divi viņa biedri, Saeimas sekretārs un viņa biedrs. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās.

Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas