Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Delna aicina Dombrovski aktīvi rīkoties pēc draudu izteikšanas Strīķei

_Sabiedrība par atklātību Delna _aicinājusi valsts augstākās amatpersonas rīkoties aktīvāk pēc draudu izteikšanas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei, lai iedrošinātu citus tiesībsargus, portālu Diena.lv informēja Delnas pārstāve Inese Voika.

Aicinājumu iesaistīties jautājuma pārraudzībā un informēt sabiedrību Delna vēstulē nosūtījusi ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. Valsts augstākajām amatpersonām esot jārīkojas nekavējoties, lai novērstu jebkādu apdraudējumu KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei. I.Voika uzsvēra, ka sabiedrībai šobrīd svarīgi sadzirdēt amatpersonu apņēmību nepieļaut noziedzīgu struktūru iefiltrēšanos valsts pārvaldē un enerģisku rīcību tiesībsargu aizstāvībā.

Publiski izskanējušās ziņas par draudiem J.Strīķes dzīvībai parādot, ka aizskartas nozīmīgas noziedzīgo grupējumu intereses Latvijā. Delna uzskata, ka draudu publiskošana plašākai sabiedrībai bija viens no nepieciešamiem soļiem veiksmīgas situācijas tālākai risināšanai.

“Slepenība ir izdevīga noziedzīgajai pasaulei. Atklātība var aizsargāt godprātīgus valsts darbiniekus un traucēt tiem, kas ieinteresēti traucēt izmeklēšanai un piesegt iesaistītās personas,” pauda I.Voika.

Varas iestādēm jādara viss, lai draudi neietekmētu citu amatpersonu pārliecību, ka nepieciešamības gadījumā valsts viņus aizsargās, un viņu ģimenes būs drošībā. Valdībai jāuzsāk enerģiska rīcība un jāinformē sabiedrība par to, uzskata Delna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas