Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Delnai trūkst finansējuma pašvaldību vēlēšanu kampaņu uzraudzībai

Lai arī patlaban šķiet, ka "Sabiedrība par atklātību Delna" varēs funkcionēt gandrīz tādā pašā kapacitātē kā pagājušajā gadā, pašvaldību vēlēšanu kampaņu uzraudzībai un iniciatīvām saistībā ar godīgu vēlēšanu norisi pagaidām finansējums nav piesaistīts, aģentūrai LETA pastāstīja "Delnas" direktors Kristaps Petermanis.

"Izskatās, ka šogad mēs varēsim funkcionēt gandrīz tādā pašā kapacitātē kā pagājušajā gadā, bet, protams, ir jāņem vērā tas, ka ir pašvaldību vēlēšanu gads," teica Petermanis.

Petermanis atklāja, ka bija iesniegts pieteikums Eiropas Komisijā finansējuma iegūšanai, taču tas ir noraidīts. Finansējums organizācijai būtu nepieciešams priekšvēlēšanu kampaņu uzraudzībai lielākajās pašvaldībās vai no tiesiskuma viedokļa nozīmīgākajās vietās Latvijā, kas pilnīgi noteikti būtu Rīga, Jūrmala un Ventspils, stāstīja "Delnas" direktors.

"Delnas" vadītājs pauda cerību, ka finansējumu tomēr izdosies iegūt.

Petermanis sacīja, ka Sorosa fonds Latvijā sašaurina darbību, taču tā nav vienīgā nevalstiskā organizācija, kuru ietekmē šis Sorosa fonda globālais lēmums. Viņš izteica cerību, ka arī šajā gadā Sorosa fonds vismaz kaut kādā apjomā turpinās atbalstīt "Delnu".

"Delnai" šogad ir tā saucamais institucionālais grants no Atvērtās sabiedrības institūta, kas nozīmē, ka atbalsts vēl joprojām ir pietiekami būtisks. Atvērtās sabiedrības institūts un Sorosa fonds atbalstot tās iniciatīvas, ar kurām "Delna" ir vislabāk pazīstama un kuras ir ar vislielāko ietekmi - tiesvedības un ar politiku saistītās lietas, piemēram, projektu "Deputatiuzdelnas.lv".

Kā ziņots, atsaucoties "Delnas" ziedojumu piesaistes kampaņas aicinājumam pagājušā gada beigās, "Latvijas kuģniecība", kas ir daļa no "Ventspils nafta" grupas, ir ziedojusi sabiedriskā labuma organizācijai "Sabiedrība par atklātību Delna" 20 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas