Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Demogrāfs Mežs vīlies Saeimas demogrāfijas apakškomisijas darbībā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis J. Dimants, Jr.,M.D.
J
Līdz šim neviens nav nācis klajā ar kādu noteiktu un konkrētu ieteikumu kā celt zemo dzimstību Latvijā jau tagad. Atbalstu I.Meža ieteikumu: neauglības ārstēšanu Latvijā ar valsts atbalstu. Taisni par šo jautājumu esmu runājis, rakstījis un referējis jau vairākus gadus - arī minot atbalstu vienīgās Latvijas spermas bankas uzturēšanai. Vispārīgi godā ir jāceļ gimene: tēvs, māte, bērni. Jāceļ sabiedrības apziņa par to. Sakumā daudz nevajaga, bet tam jānotiek pastāvīgi. Latvijas pastam ir jāizdod pastmarku sērija, kas godina gimeni. Šīm pastmarkām jābūt apgrozībā visu laiku, tapat kā gerbonu pastmarkam. Mums ir visādas pastmarkas visam kam: sportam, zvēriņiem, visāda veida celtnēm un pilīm, utt., bet ne gimenei. Jābeidz sūdzēties un sūrkstēt, ka mēs nevaram neko darīt lai sāktu celt zemo dzimstību Latvijā. Mēs varam, ja gribam!
Vai man dieniņ...
V
'Paceliet neapliekamo minimu kāds ir Apvienotajā Karalistēun citur Eiropā, kā arī paceliet minimālo algu '' vecās '' Eu līmenī, un tad runāsim tālāk par to ...nav naudas, nav bŗnu, un nevejag vietējos iedzīvotājus apzināti pataisīt par migrantiem beidzot!!!
Zelma
Z
Cilvēku dzīves labklājības līmenis varētu motivēt perspektīvā ģimeņu pieaugumu. Bet kur ir valsts tautsaimniecības attīstība tādā līmenī, lai tauta justos puslīdz droša savā labklājībā. Galvenais taču ir cilvēks!
Pornogrāfs
P
Sataisīt bērnus nav nekāda māksla. Cik nu tur tā darba. Dot tiem iespēju normāli izaugt, tas ir kaut kas pilnīgi cits
Indriksons
I
Zinu, ka Mežs ir Sorosa atzīts speciālists. Ar to jau tad laikam pietiek.
komandors
k
Ja Jūs neko nezināt par Ilmāra Meža pētījumiem demogrāfijas jomā, un to, ka viņš ir ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē atzīts speciālists, tad labāk paklusējiet un neapkaunojiet ar muļķīgiem publiskiem izteicieniem savus sirmos vecākus, ģimeni, radus un draugus!
Indriksons
I
Sorosa pakalpiņam Mežam es gribētu atgādināt, ka ne kurš katrs idiņš ar 4 bērniem var saukt sevi par demogrāfu. Tad jau drīzāk par metronomu vai gaili sevi sauc.
Žuks
Ž
Lielākā daļa no komentāru rakstītājiem salīdzinājumā ar Ilmāru Mežu ir aprobežoti niekkalbji! Pirmais un vienīgais jautājums būtu - cik Jums bērnu ģimenē pirms Jūs izsakaties par bērnu audzināšanu? Gluži tāpat kā nacionālā ideja arī demogrāfijas problēmas tiek pārvērstas par bankrotējušu politikāņu spekulatīvu ieroci!
čiepsts
č
Jūs jau pasakāt to, ka demogrāfijas komisija bez mūsu padomiem ir tukša kā caura muca!
Oto Driķis
O
No kura laika Jūsu šaurajā pierīte ņaķusi doma, ka Mežs ir muļķis, bet Jūs ļoti gudrs. Tas, par ko Jūs iestājaties, apkārt sev aicina vislielākos kretīnus, kam kā dzērājam Andrievam mēle iet pusjūdzi pa priekšu prāta spējām! Cerams, ka esat vismaz fiziski spēcīgs!
Fiksais
F
Valsts un tieši Vienotības valdība tieši vēršas pret ģimenēm ar bērniem. Vēl vairāk - atradusi veidu, kā finansiāli sodīt tās ģimenes, kurām ir vairāki bērni, palielinot maksu par elektroenerģijas tērēšanu. Salīdzinot, cik tērē elektrību viens cilvēks un cik daudzbērnu ģimene, no pieredzes, viens ģimenes loceklis tērē 100-150 w elektrību mēnes, tik cik to noteica Vienotības ekonomikas ministrs ar Latvenergo. Jo mazāki bērni, jo lielāks elektroenerģijas patēriņš, mūsu trīs bērnu ģimene par elektrību maksājām no 50-70 latiem, tagad maksāsim 100, ja būsim vairāk maksāsim vēl vairāk. Vēl trakāk ir ar nodokļu politiku, viena valsts bērna uzturēšan bērnu namā valstij izmaksā 500 Ls mēnesī, tas nozīmē, ka ģimenē šīs izmaksas varētu būt lielākas, kamēr nodokļu atlaide ir no 60 latiem... Ir pilnīgi skaidrs, ka šīs valdības politika vērsta pret bērniem, bet ko var gribēt no premjera, kuram pašam bērnu nav?
čiepa
č
Daudz kur kritikai var piekrist. Tikai viens, manuprāt ir šķērsām, no Meža teiktā. Par to, ka "Kritiku eksperts veltīja ierosinājumiem veidot ideoloģisko ietvaru kuplākām ģimenēm. Mežs pauda, ka tikai deputāts ar labi apmaksātu darbu var runāt, ka latviešiem patriotisma dēļ vajag domāt par trešo un ceturto bērnu." Manuprāt, ideoloģiskais ietvars ir pat ļoti vajadzīgs. Un bērnudārzi arī, protams! Bet jāceļ cilvēka un bērna vērtība, kuplas ģimenes vērtība sabiedrības acīs. Lai biezie lepojas, lai nabadzīgākie cenšas līdzināties... Demogrāfijas komisijai jādod priekšlikumi, kā mums visiem kopā vairot jaunās paaudzes kvalitāti, kā dot izglītību, zināšanas visiem! Lai ir valsts garantēta vidējā speciālā izglītība un vidusskola labākajiem.
KLM
K
Redzams jau redzams kā tu sevi slavē!
TP KLM
T
Es esmu tēpists Es zogu nikus Vairāk neko neprotu Tāpēc esmu tēpists brašs!
RR
R
Ir sen pierādīts, ka pabalstiem un dzimstību ir mazs sakars. Radīt vai neradīt pirmo, otro un nākamo bērnu ir katras ģimenes lēmums. Valsts galvenais uzdevums ir tikai radīt labvēlīgus apstākļus šīm jaunajām ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas