Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dombrovska skaidrojumam visi nenotic

Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) uzaicināšana uz sēdi, kurā Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija jau vairākus mēnešus vērtē 2013. gada novembrī notikušās Zolitūdes traģēdijas cēloņus un sekas, bija saprotama. Uzņemoties politisko atbildību par šo traģēdiju, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, premjers Dombrovskis atkāpās no amata, ko neizdarīja ne toreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (Reformu partija), ne Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Tiesa, arī situācija koalīcijā toreiz vairs nebija tik stabila, lai premjeram būtu viegli to saturēt kopā līdz vēlēšanām.

Taču labi domātā izmeklēšanas komisijas tikšanās ar Dombrovski pirmdien dažbrīd pārvērtās šovā, kura mērķis varētu būt interneta tiešraides vērotāju acīs nomelnot vienu no Vienotības līderiem. Uz šova elementiem, kas varētu iederēties kāda radoša cilvēka videoblogā, nevis Saeimas komisijā, norādīja arī Ints Dālderis (Vienotība). Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA), kurš vada arī videoblogu Suņu būda, ik pa brīdim pārņēma sēdes vadību, pārtrauca runātājus un visādi kaunināja Dombrovski, kuram arī vaicāja, vai Zolitūdes traģēdija bija slepkavība, kā to nodēvēja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Taču Kaimiņš nenovērtēja pieredzējušā politiķa rūdījumu. Nekas neliecināja, ka tagadējais eirokomisārs Dombrovskis būtu izsists no līdzsvara - ne tad, kad Kaimiņš visu uzmanību pievērsa bijušā premjera rokaspulkstenim un norādīja uz viņa ievērojamiem ienākumiem "sapņu amatā", ne tad, kad aicināja skaidrāk atbildēt uz Imanta Burvja jautājumu, vai Triju Zvaigžņu ordenis viņam "nespiež kaklu". Atbildot uz lūgumu komentēt Valsts prezidenta paziņoto pēc traģēdijas, Dombrovskis sacīja: "Neuzskatu, ka te būtu jāizmanto politiskā terminoloģija." Viņaprāt, tās ir lietas, kas jāvērtē profesionāliem izmeklētājiem un tiesai.

Viens no galvenajiem jautājumiem, par ko, pēc vairāku klātesošo domām, atbildība jāuzņemas arī bijušajam premjeram, ir Valsts būvinspekcijas likvidācija. Tas notika ekonomiskās krīzes apstākļos ar pamatojumu, ka tā varēs ietaupīt finansējumu. Atteikšanās no būvinspekcijas tika dēvēta par tās reorganizāciju, lai novērstu funkciju pārklāšanos.

Visu Ināras Egles rakstu Dombrovska skaidrojumam visi nenotic lasiet otrdienas, 17.martā laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas