Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis domā, ka kliedētas Bērziņa bažas par ZRP šķeltnieku uzticamību

Jaunās koalīcijas premjera amata kandidātam Valdim Dombrovskim (Vienotība) trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu radies iespaids, ka lielā mērā ir kliedētas prezidenta iepriekš paustās bažas par sešu no Zatlera reformu partijas (ZRP) atšķēlušos deputātu uzticamību.

Tikšanās laikā pārrunāts patlaban izveidotais koalīcijas piedāvājums - Vienotība un ZRP un nacionālā apvienība, kā arī seši šķeltnieki, ar kuriem slēgs sadarbības līgumu.

Premjers norādīja, ka Valsts prezidentam doti papildu apliecinājumi no šiem sešiem deputātiem, ka minētais 56 deputātu koalīcijas modelis ir dzīvotspējīgs.

"Strādājām pie tā, lai kliedētu bažas par šiem sešiem deputātiem. Domāju, ka lielā mērā izdevās tās izkliedēt, bet lēmums būs jāpieņem prezidentam," teica Dombrovskis.

Prezidentu mēģināts arī pārliecināt, ka šie deputāti būs spējīgi pieņemt sarežģītus lēmumus, piemēram, par budžetu.

Dombrovskis norādīja, ka ZRP ir izdarījuši lielu darbu, runājot ar šiem deputātiem.

Dombrovskis atzina, ka iepriekš jaunveidojamā koalīcija izskatījusi iespēju rast risinājumu un pieaicināt zemkopības ministra amatam Jāni Dūklavu (ZZS) kā bezpartejisku kandidātu, bet ZRP "sarkanās līnijas" esot bijušas acīmredzami tik lielas un plašas, ka tas nav bijis iespējams.

Dombrovskis uzsvēra, ka Dūklava piesaistīšana izskatīta tikai kā viens no iespējamiem risinājumiem. Viņš arī apgalvoja, ka neesot notikuši mēģinājumi meklēt individuālu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvju atbalstu, bet esot runāts ar ZZS, meklējot koordinētu pieeju, kā nodrošināt vismaz ZZS konstruktīvu darbu opozīcijā.

Premjers arī norādīja, ka oficiāla piedāvājuma ZZS neesot bijis.

Valsts prezidents Bērziņš iepriekš bija paudis skepsi par minēto sešu šķeltnieku uzticamību un vēlējās no koalīcijas veidotājiem sagaidīt piedāvājumu, kas nodrošinātu jaunveidojamai valdībai stabilāku atbalstu Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas