Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dombrovskis iemācījies būt nepiekāpīgāks un bargāks, sola tāds būt arī valdībā

V.Dombrovskis netur ļaunu prātu uz bijušajiem sabiedrotajiem no ZZS, atceras viņu izšķirošo lomu, kad valsts bija jāglābj no bankrota, un brīdina potenciālos sabiedrotos, ka dotā vārda neturēšana var beigties ar koalīcijas paplašināšanu, tajā aicinot ZZS. 
Veidojot savu trešo valdību, premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir jūtami atbrīvojies no grāmatveža tēla, ko savulaik viņam piedēvēja. V.Dombrovskis biežāk pasmaida, neapjūk visgrūtākajās situācijās un demonstrē tajās zināmu rūdījumu. Viņu nevar izsist no līdzsvara, bet galvenais - viņš ir iemācījies būt nepiekāpīgāks un bargāks, ko plāno īstenot, arī vadot valdību, ja otrdien Saeima tai izteiks uzticību.

Šajos vairāk nekā divarpus gados, kopš 2009. gada marta, kad V. Dombrovskis pirmo reizi kļuva premjers, viņš divas reizes vēlēšanās ieguva lielu vēlētāju atbalstu, bet par spēju izvest valsti no krīzes saņēmis arī starptautisko atzinību. Tas ir kapitāls, lai cīnītos par Latvijas interesēm Eiropā, kur jau ir izveidojušies kontakti ar citu valstu līderiem, kā arī - lai vadītu valdību pārliecinošāk un ar lielāku stingrību. Tās viņam pietrūka otrās valdības laikā sadarbībā ar Zaļo un Zemnieku savienību, kas kļuva par vienu no iemesliem Saeimas atlaišanai. 

Kaut reizēm bija iespaids, ka V.Dombrovskim pietrūkst atbalsta paša partijā, ko var saistīt ar vēlmi apiet politiski kritiskas situācijas, gan ZZS līderi, gan tagad arī Zatlera Reformu partijas priekšsēdis Valdis Zatlers par premjeru saka to labāko. V.Dombrovska pirmo valdību izveidoja Jaunā laika līderi Solvita Āboltiņa un Artis Kampars, turpretim trešās valdības tapšanas grūtības V. Dombrovskis lielā mērā iznesa uz saviem pleciem. Politikā V. Dombrovskis ienāca 2002. gadā kopā ar Jaunā laika dibinātāju Einaru Repši, kura vadītajā Latvijas Bankā strādāja par galveno ekonomistu Monetārās politikas pārvaldē. E. Repšes valdībā V. Dombrovskis vadīja Finanšu ministriju, bet no 2004. gada līdz 2009. gadam viņš bija Eiropas Parlamenta deputāts. Izglītību V. Dombrovskis ir ieguvis vairākās mācību iestādēs - studējis maģistrantūrā Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas fakultātē, kā arī doktorantūrā Mērilendas Universitātē ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas