Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dombrovskis neprognozē koalīcijas izjukšanu

Saeimas balsojums un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nostāšanās Saeimas deputāta Aināra Šlesera (Par labu Latviju) pusē varētu atstāt iespaidu uz attiecībām koalīcijā, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) atzina premjers Valdis Dombrovskis.

Tomēr nopietnus politiskus satricinājumus, piemēram, koalīcijas izjukšanu, viņš neprognozēja.

"Mēs labi zinām, ka šajās lietās ir iejaukts arī Aivars Lembergs, līdz ar to pārāk liels pārsteigums tas nav. Tas kārtējo reizi parāda, kāda ir politiskā vide Latvijā, un to, ka šīm oligarhu partijām ir pietiekami liela ietekme," teica premjers.

Ministru prezidents arī uzsvēra, ka politiķiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbībās nevajadzētu iejaukties. Viņš arī kritizējis A.Šlesera centienus slēpties aiz deputāta imunitātes. Problemātiski gan esot tas, ka kratīšanas fakts iepriekš publiski jāpaziņo Saeimai.

"Kratīšanas jēga, protams, ir atklāt kaut kādus pierādījumus, un šai rīcībai ir jābūt negaidītai. Ja arī Šlesera dzīvesvietā ir bijuši kādi pierādījumi, var prognozēt, ka pašreiz tie tiek iznīcināti," pastāstīja V.Dombrovskis.

Savukārt bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis LTV sacīja, ka ir laiks padomāt, vai Saeimas deputātam ir nepieciešama tik būtiska imunitāte. Tāpēc, viņaprāt, būtu jāapsver iespējas mainīt imunitātes nosacījumus.

Komentējot Saeimas balsojumu, kad parlaments neļāva KNAB veikt kratīšanu A.Šlesera dzīvesvietās, J.Maizītis izteica nožēlu, jo prokuroriem jau tā ir grūti strādāt un likumdevēji ceturtdien parādījuši, ka viņiem neuzticas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas