Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dūklavs ar Kučinski vienojies par precizējumiem ZM rīcības plānā

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) vienojušies par precizējumiem dažos Zemkopības ministrijas (ZM) rīcības plāna punktos, aģentūru LETA informēja ZM.

Šodien Dūklavs tikās ar Kučinski, lai pārrunātu valdības rīcības plāna pasākumus, ko ZM izstrādāja saskaņā ar valdības deklarācijā noteiktajiem uzdevumiem.

Kā norāda ZM, precizējumi esot nelieli.

ZM bija iesniegusi 12 galvenos ZM rīcības plāna pasākumus, un par katru no tiem premjers lūdza sniegt skaidrojumu un argumentus, kurus Dūklavs izskaidroja un pamatoja. Premjers un zemkopības ministrs vienojās par nelieliem precizējumiem dažos rīcības plāna punktos.

No ZM iesniegtā rīcības plāna kā svarīgākie darbības virzieni minami: veicināt paaugstinātas kvalitātes vietējo pārtikas produktu īpatsvaru zaļajos publiskajos iepirkumos; tautsaimniecības ilgtspējīgai attīstībai nepieciešamā Eiropas Savienības fondu finansējuma pieejamības nodrošināšana lauku, mežsaimniecības un zivsaimniecības attīstībai.

Tāpat ZM rīcības plānā paredzēta pretplūdu pasākumu īstenošana un pilnvērtīga valsts nozīmes meliorācijas sistēmu uzturēšanas nodrošināšana, kas ir viens no priekšnosacījumiem ražības paaugstināšanai, kā arī nozīmīgu klimata mērķu aizstāvēšana - klimata pārmaiņu samazināšanas mērķu sasniegšanā lauksaimniecībai un mežsaimniecībai ir nozīmīga loma, it īpaši Latvijā, saistībā ar šo nozaru būtisko īpatsvaru tautsaimniecībā.

Virzība uz klimata mērķu sasniegšanu nedrīkst apdraudēt nozaru attīstības iespējas un tautsaimniecības attīstību kopumā, teikts ZM rīcības plānā. Lauksaimniecība un mežsaimniecība ir ne tikai siltumnīcefekta gāzu avots, bet tās arī dod savu ieguldījumu klimata pārmaiņu mazināšanā. Tāpēc klimata mērķiem jākalpo par iespēju pārejai uz ilgtspējīgāku un efektīvāku saimniekošanu, kas sniegtu labumu visiem iedzīvotājiem.

LETA jau ziņoja, ka Kučinskis (ZZS) nav apmierināts ar ministriju iesniegtajiem nozaru rīcības plāniem un uzdevis tos pārstrādāt.

Ministrijām nozaru rīcības plāni bija jāiesniedz līdz 30.martam. Divas to nav izdarījušas vispār, bet pārējo ministriju iesniegto plānu kvalitāte neatbilst kritērijiem, par kuriem tika panākta vienošanās valdības deklarācijas apstiprināšanas laikā. "Tā vietā ministriju iesniegtajos plānos visbiežāk dominē deklaratīvas frāzes un pārstāsts par ikdienā veicamajiem darbiem," teikts Kučinska vēstulē sociālajiem partneriem.

Ministru prezidenta birojs izsūtīja ministrijām komentārus par iesniegtajiem plāniem, kā arī tām tika lūgts pārstrādāt tos līdz 6.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas