Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Eksperte: Vēlētāji sodīja Kristovski par ambiciozo cīņu par ministra amatu

Vēlētāji ir sodījuši ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski (Vienotība) par to, kā viņš 2010.gada rudenī cīnījās par ārlietu ministra amatu, par prioritāti tolaik izvirzot savas izaugsmes nepieciešamību, nevis valsts intereses, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas politikas pētniece Dace Akule.

Akule domā, ka pagājušajā gadā konkrētajā situācijā labāks ārlietu ministra amata kandidāts bija pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība). Loģika toreiz teica priekšā, ka iepriekšējās pieredzes dēļ ārlietu ministra amatā Pabrikam vajadzēja ieņemt šo posteni, taču cīņā par amatiem Kristovska ambīcijas bijušas pārākas par citiem argumentiem. Vēlētāju balsojums gan gluži nenozīmē, ka viņš ir bijis ļoti slikts ārlietu ministrs, piebilda Akule.

Eksperte uzsvēra, ka partijai "Vienotība" būtu nopietni jāieklausās vēlētājā, jo Kristovska atkārtota virzīšana uz ārlietu vai cita ministra posteni varētu tikt vērtēta kā "spļāviens sejā" vēlētājiem. Ņemot vērā jau negatīvo pieredzi ar Lindas Mūrnieces virzīšanu iekšlietu ministres postenim, "Vienotībai" nevajadzētu turpināt šo virzienu, jo tas jau dažas dienas pēc vēlēšanām liktu vēlētājiem ļoti vilties. Savukārt Kristovskim būtiski jāpārdomā, kādā kapacitātē tālāk darboties politikā.

Nākamajam ārlietu ministram ir jābūt ar pieredzi ārlietu jomā vai diplomātiskajā jomā un tādam, kurš valsts intereses liek augstāk par personīgajām ambīcijām. Pagaidām ir pāragri spriest par konkrētām kandidatūrām, jo vēl ir jāredz, kuras partijas veidos koalīciju. Taču potenciālajās pozīcijas partijās ir cilvēki, kuri atbilst minētajiem kritērijiem, piebilda Eiropas politikas pētniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas