Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Eksperti vērtēs Mozaīkas sagatavoto likumprojektu

Tiesībsargs Juris Jansons pēc trešdien notikušās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes izvairījās paust konkrētu viedokli par viendzimuma pāru attiecību reģistrēšanu, sakot, ka viņam likumdošana aizliedz paust arī personīgo viedokli, informē Latvijas radio.Sākotnēji biedrības_ Mozaīka _sagatavoto likumprojektu Tiesībsargs vēlējās nodot Garīgo lietu padomes izvērtēšanai, kuru vada premjers un kas sastāv no garīdzniekiem, jo viņaprāt tas saistīts ar sabiedrības morāles un ētikas aspektiem.

Konsultatīvo padomi varētu vadīt pats Tiesībsargs, un tajā plānots uzaicināt konstitucionālo un privāto tiesību ekspertus. Algot ekspertus birojs ierobežotā finansējuma dēļ nevarēs atļauties. Padomes uzdevums būs izvērtēt visus tiesiskos aspektus partnerattiecību reģistrēšanas institūta nepieciešamībai un ieviešanai Latvijā.

J.Jansons stāstīja, ka geju un lesbiežu tiesību diskriminācija nav pati sāpīgākā Latvijas problēma. Tā esot kaut kur pirmajā desmitniekā. Taču dažu sabiedrība slocekļu mantiskās attiecības vajadzētu sakārtot.

Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka faktiskā kopdzīve būtu jāsakārto likumdošanā - gan starp viena dzimuma, gan starp pretēja dzimuma pāriem, taču neatbalsta viendzimuma laulību institūta ieviešanu. Pēc Valsts Prezidenta neveiklajiem izteikumiem, Rīgas pils juristi rūpīgi izpētījuši Mozaīkas likumprojektu un vērtē, ka tas būtu drauds laulības institūcijai.

Atzinumu par Mozaīkas likumprojektu plāno sniegt arī Latvijas Juristu biedrība. Savukārt Tiesībsarga konsultatīvās padomes rezultāti būs atkarīgi no ekspertu vēlēšanās tajā darboties un spējas vienoties par padomes sastāvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas