Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Elektroenerģijas tarifi pieaugs par 10%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Gala elektroenerģijas tarifa pieaugums samazinās Latvijas uzņēmēju konkurētspēju. Domāju, ka šeit ir runa par noteiktu lomu un aktiera meisterību. Visticamāk uzdevums ir vienkāršs - izveidotu trokšņošānu un kādas kustības redzamību un lai arī vāju, bet opozīciju režīmam, kas nereķinās ne ar vienu un neko. Partijas, kas atnāca parlamentā šajā reizē, un arī pēdējās reizes - faktiski barojas uz dažādu rūpniecības asociāciju rēķina, ne visiem taču labas organizācija par vārda brīvību, demokrātiju un retas odu sugas saglabāšanu nebrīvē, ko finansē no kaut kā tur, naudu dot. Un te atkal - nauda un iemaksas no locekliem, kuri, partijam pa tiešo nekad nemaksāja. Smieklīgi taču. Ja opozicijas nav, to būtu jāizdomā.
Abet
A
'Latvenergo' apgrozījums 2010.gadā sasniedzis Ls 552,6 miljonus Tur valdība atradīs trūkstošos 50miljonus!
Abet
A
2010.gada augustā: "Pūce norāda, ka "Latvenergo" peļņa nav pārspīlēta – tikai 5%-6% līmenī no apgrozījuma. ''Eiropas uzņēmumiem peļņu nereti veido 10-12% apgrozījuma," saka EM pārstāvis. Tāpēc, visticamāk, nākamgad gaidāma elektroenerģijas tarifu celšana, kas pēdējos pāris gados nav notikusi." Kretīni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Abet
A
Parēķini, cik liels bija apgrozījums un pieliec klāt 10%.
Anna
A
No dabas katastrofas ir cietusi visa valsts, bet īpaši spēcīgi ir cietuši Latgales iedzīvotāji. Rodas dabisks jautājums par to, kas segs stihijas sekas. Ekonomikas ministrija sāka runāt par nepieciešamību palielināt elektroenerģijas tarifus, lai segtu Latvenergo nodarītu kaitējumu. Tikmēr ekonomikas ministrs Artis Kampars aizmirsa, ka "Latvenergo” saņema pirmajā 2010. gada pusgadā 50 miljonu latu peļņa. Šis peļņas būtu vairāk nekā pietiekami, lai segtu elektrotīklu remonta izmaksās, un kompensāciju izmaksas iedzīvotājiem cietušas no elektroenerģijas nepiegādes. Tomēr "Latvenergo" peļņa tika gandrīz pilnībā izņemta pagājušajā gadā ar Kampara priekšnieku Ministru kabinetā Dombrovski. Līdzekļi tika izmantoti, lai segtu budžeta caurumus, kas radušies sakarā ar nepareizu valdības ekonomisko politiku. Praktiski Latvijas elektroenerģijas piegādes monopolists ir kļuvusi par oficiāli valdības neapstiprināto papildus elektroenerģijas nodokļa savacēju. Nav šaubu, ka turpmākais elektroenerģijas tarifu pieaugums tiks izmants ar pašreizējo valdību atkal tikai, lai segtu budžeta caurumus, nevis uz nozares attistīšanu, un jo īpaši ne uz kompensācijam par kaitējumu, kas nodarīts tautai. Saskaņā ar likumdošanu, zaudējumu segšanai no stihijas ietekmes valstī katru gadu tiek veidots ārkārtas izdevumu fonds. Decembrī ša fonda (18.5 miljoni latu) tika pilnībā izlietoti kompensācijām atlaistajiem pēc Ministru kabineta sastāvu maiņas konsultantiem, ministriem un valsts sekretāriem, uz premijam valsts institūciju vadītājiem, kas bija jebkādā veidā saistītas ar Eiropas līdzekļus apgūšanu. Vai ir iespējams tikt galā ar mantkārīgu birokrātu cilti? Grūti, bet iespējami. Būtu jāprasa pašvaldību deputatiem, lai tie pieprasītu rajoniem un pilsētam pienakošas kompensācijas no valsts 2010. gada rezerves fonda ļaujot Lai valdība pieprasa valsts aģentūru darbiniekiem atgriezt fondānelikumīgi izmaksātās prēmijas.
Jo ātrāk uzskrūvēs cenas .
J
jo ātrāk pienāks tā diena, kad pašu ražotā, decentralizētā elektrība būs lētāka. Saules un vēja enerģijas tehnoloģijas ļoti strauji attīstas, to ražošanas izmaksas krīt (piemēram skatīt , un tās ir decentralizētas tehnoloģijas kuras var lietot bet monopolista, tīkla turētāja starpniecības. Tūliņ kā radīsies normālas biznesa iespējas, pat bez valsts pabalstiem, tad arī parādīsies visādi piedāvājumi. Der tik paskatīties, kas citās valstīs jau notiek šajā jomā kur elektrības cenas augstākas par mūsējām.
a
a
Nospļauties.Galvenais ,latviskās vērtības.
a
a
kad beidzot kaut ko samazinaas nevis paaugstinaas?!
alberts
a
Kamer mes nevaresim pirkt el.gāzi,siltumu tapat ka tirgū kapostus,tas ir no kuras "tantes" gribu,nekas nebus un skraidīšana balsot par valst Latvenergo,ka redziet NEKO nedeva.Ceļ cenas ve jautrak!Nav nekas vieglak ka apzgt valsts uzņēmumus.Privatie vismaz sarga savus īpasumus.Valstij kautka viss pie vienas vietas.Celam cenas tad ceļam.Par KO MIķelsonu "saspieda" ta arī nesapratu.Par "otkatu" TEC rek.?Taču nākosais atkal ņems savu "interesi".Un ta joprojām un uz prieksu,monopoli kļūst bagataki,nabagi nabagaki.Kaut atgrieztos ASV 20.gadi ar reketieriem,tie vismaz reguleja CENAS,ņemot SEV ne vairak kā lai neizputinatu RAZOTNI>
Dr.xy
D
Latvenergo,Latvijas Gaze( Gazprom),Telekom samaksajiet savus paradus man,kuri ir sakrajusies 10gadu laika,izmantojot manu zemi pelnas nolukos. Un man vel piedevam ir jamaksa nek.ipasuma nodoklis par manu zemi,kuri jus izmantojat.
kamis
k
Nu protams, valsti ir krize, Latvijas iedzivotaji ir nabagi, razosanas nav, bet tarifi tiek celti un celti, intereanta ir ta Latvijas valsts iekarta. No sis pavasara visa nauda ir jaiegulda elektrokabelu ieraksanai zem zemes pa visu Latviju. Nevajadzetu vietejai valdosajai mafijai aizmirst to, ka Latvenergo ir Latvijas valst sipasums, tatad Latvijas iedzivotaju ipasums un ar vinu viedokli ir jarekinas un ir jasniedz visas atksaites Latviajs sabiedribai par ienemumiem un par naudas izlietojumu.
Juha
J
Eh, ko nez Sadales tiikli dariitu, ja visi teereetaaji solidarizeetos un paaris meeneshus nemaksaatu ne santiima? Shaubos vai speetu un gribeetu visus izskraidiit un atsleegt, iztiesaaties. Es tik taa, praatuljoju...
hahaa
h
Organizēties,sākt parakstu vākšanu un pret piebaroto regulatoru 13 janvāri!!!! Tie jau pēdējo kaunu noēduši, nospēlējuši.....
Māte
M
Cik var celt,tikko sakarā ar pvn palika dārgāka,tagad atkal grib celt,atkal visu sabāzīs sev algās,bet ne attīstībā.Cilvēki tā jau dzīvo tumsā,jo ir maksāt nespējīgi..........Darba nav un naudas nav,tad jādzīvo pusbadā un tumsā.Brīnišķīgi dzīvot Latvijā,ar nemākuļu valdību.
Kitija
K
Es nevarēšu samaksāt vēl dārgāk. Jau tagad maksājam ar nokavēšanos, jo nepietiek naudas. Vai tiešām tur augšā nesaprot, kas valstī notiek? Domāju, ka tad gan cilvēki beidzot būs spiesti kā reaģēt. Kauns!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas