Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Finanšu ministra lēmums nestartēt vēlēšanās atklāj Vienotības iekšējās grūtības

Valdības veidošanas laikā finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) solīja, ka startēs Saeimas vēlēšanās. Tas bija Vienotības vadības nosacījums, lai viņš tiktu nominēts amatam. Vilks to apsolīja, jo arī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) vēlējās spēcīgu finanšu ministru, uz kuru var paļauties. Pēctecību saglabāt lūdza arī Vilka komanda Finanšu ministrijā, kurai līdz vēlēšanām jāpaveic vairāki svarīgi uzdevumi, ieskaitot iedzīvošanos eirozonā, otrdien raksta laikraksts Diena

"Vienu brīdi biju noskaņots kandidēt, bet tad sapratu, ka man ir dots laiks tikai līdz vēlēšanām, jo Vienotībai ir jauns finanšu ministrs un ar mani tāpat nerēķinātos," pirmdien Dienai sacīja Vilks. Viņš atzina, ka būtu gatavs palikt politikā tikai tad, ja varētu strādāt valdībā. Parlamenta darbā politiķis sevi neredz. Tāpat viņš neslēpa, ka būtiska nozīme ir atalgojumam, kas Latvijas valdības ministriem ir mazāks nekā viņu kolēģiem Igaunijā un Lietuvā.

Vilks piekrita kļūt par ministru pēc premjera Valda Dombrovska (Vienotība) aicinājuma, bet viņš tagad būs Briselē. "Ar Valdi Dombrovski mums bija viegli kopā strādāt, bet nevar strādāt, ja nav komandas sajūtas un izpratnes par lietām," norāda Vilks. No sacītā izriet, ka runa ir par partijas vadības attieksmi. Par aiziešanu no politikas Vilks paziņoja pagājušās nedēļas nogalē drīz pēc tam, kad Vienotības līdere Solvita Āboltiņa novērtēja finanšu ministra rosināto diskusiju par izmaiņām nodokļu politikā kā bezatbildīgu politisku paziņojumu. Ar Āboltiņu sazināties Dienai pirmdien neizdevās. Kāds viņas politiskais domubiedrs sacīja, ka zināma nesavaldība iezagusies, jo Vilks jau iepriekš bija pateicis, ka vēlēšanās nestartēs.

Neoficiāli zināms, ka pēc partijas pasūtījuma veiktajā aptaujā Vilks ir populārāks par Āboltiņu, kuras reitingu var iedragāt neveiksmīgā komunikācija ar medijiem, kādu varēja vērot arī svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā De facto. Pēc spožas uzvaras Eiropas Parlamenta vēlēšanās, iekšpolitikā zaudējot tādus spēcīgus politiķus kā Dombrovskis un Artis Pabriks, Vienotībai Saeimas vēlēšanās, iespējams, būs jāstartē ar pieticīgāku līderu resursu. Vislielāko pienesumu tai varētu dot Straujuma un papildspēki no Reformu partijas - vispirms jau ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Vilks turpinās runāt, jo nevēlas atgriezties pie "gāzi grīdā" politikas otrdienas, 10.jūnija, laikraksta Diena 5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas